Manusi de nitril colorate

26/12/2017
de către George Burda

MKD Medicale, va ofera o gama variata de manusi de unica folosinta, confectionate din nitril, intr-o gama variata de culori: manusi nitril negre, albastre, roz, mov, verzi..
Manusile din nitril sunt destinate industriei medicale, cosmetice dar si altor industrii: pentru service uri auto, indistria alimentara, industria chimica, fast-food uri, saloane de tatuaj.. etc
Manusile de nitril sunt confectionate din cauciuc, sunt nepudrate, au protetie chimica si o rezistenta superioara manusilor de latex. Sunt ideale pentru persoanele ce au alergii la pudra de talc sau la latex.
Manusile de nitril sunt apreciate de utilizatorii finali din industria medicala, inclusiv: asistenta medicala, dentara, farmaceutica, medici primari, medici veterinari si biotehnologie.
O trasatura cheie a nitrilului este textura manusii care este un factor important de luat in considerare la selectarea manusii potrivite, fiind ideale in domeniul medical deoarece ofera o aderenta suplimentara pentru mentinerea instrumentelor medicale si prinderea obiectelor mici.
Importanta culorii la manusile din nitril:
Manusile de nitril se gasesc intr-o gama variata de culori si sunt utilizate in codificarea culorilor atat in aplicatii industriale, cat si cele medicale.
De exemplu, intr- aplicatie industriala cum ar fii industria alimentara ( prelucrarea produselor alimentare), manusile de nitril albastre pot fii utilizate pentru pasari de curte iar manusile de nitril verzi, pentru legume. Cu toate acestea, in industria medicala, manusile de nitril albastre sunt considerate culoarea standard petru nitril si ajuta la diferentierea lor de manusile de latex care sunt de obicei fildes sau alb.

 

 

Role cearceaf hartie

25/12/2017
de către George Burda

Suntem importatori de role cearceaf hartie pentru pat de consultatii si pat masaj, utilizate in clinici si cabinete medicale, saloane de cosmetica si infrumusetare, saloane de masaj, cabinete ginecologice ... etc. Avem in stoc permanent role ceaceaf hartie diferite dimensiuni: 50cm x 50 M ; 60 cm x 50M ; 60 cmx80 M; 60 cm X 100 M lungime. Rolele de cearceaf sunt import Italia, de o calitate foarte buna. Sunt perforate din 38 in 38 cm, pentru o portionare buna. Ofera protectie patului dar si un aspect estetic curat, oferind pacientului incredere. Pentru saloanele de infrumusetare avem si role cearceaf din hartie cu polietilena. Acestea oferta un plus de protectie patului de masaj, prin stratul de polietilena, nepermitand uleiurilor si cremelor sa murdareasca patul. De asemenea, gasiti la noi si cearceafuri de unica folosinta sau huse de protectie pentru pat. Acestea sunt confectionate din material netesut sau din polietilena. Husele de protectie din polietilena, sunt impermeabile si la fel ca cearceafurile din hartie cu strat de polietilena, ofera o protectie suplimentara.

Indiferent ce preferinte aveti, la noi gasiti toate variantele de protectie pentru pat.

Fiind importatori, va punem la dispozitie cele mai bune preturi si oferte.

NOU : Sisteme de recoltare Becton Dickinson in portofoliu

15/05/2017
de către George Burda

Sistemul de recoltare BD Vacutainer® este un sistem inchis compus din ac special cu valva de siguranta, suport (holder) si tuburi cu o cantitate predeterminata de vacuum.
Avantajele oferite de acest sistem sunt:

    sangele este recoltat direct in tub asigurandu-se astfel protectia utilizatorului;
    standardizarea metodei prin cantitatea predeterminata de sange pentru recoltare si a combinatiei optime din aceasta si reactivul din tuburi. De asemenea, tuburile respecta codul de culoare international ISO 6710

Tuburile BD Vacutainer® Plus sunt fabricate din PET special pentru uz medical si nu contin latex. Aceste tuburi de recoltare sunt utizate pentru determinari de biochimie, hematologie, coagulare, VSH si glicemie.
O categorie aparte o reprezinta insa tuburile pentru recoltare pentru imunologie si biologie moleculara.
Sistemul BD vacutainer incorporeaza sisteme de inchidere BD Hemogard care aduc avantaje inedite prin utilizarea unui dop interior si a unui capac exterior protectiv. Sistemul de inchidere BD Hemogard este mai usor de scos decat dopurile conventionale protejand utilizatorul de contactul cu sangele pacientilor.
Elementele novatoare ale acestor instrumente vizeaza rapiditatea proceselor de colectare si mixarea sangelui. Colectarea probelor cu durate mai mari de 2 minute conduce aproape automat catre rezultate slabe ale specimenelor si la aparitia crescuta a micro-cheagurilor.
Noua structura a tuburilor Becton&Dickinson scade timpul de coagulare prin declansarea acestui proces imediat dupa punctia dermei, asigurand astfel rezultate mult mai precise ale testelor efectuate. Specializarea si studiile asupra metodelor de prelevare sangvina efectuate pe diferite categorii de varsta au dus la aparitia unor categorii speciale de echipamente. Una dintre aceste categorii este reprezentata tuburile din seria MICROTAINER care sunt utilizate in cazul nou-nascutilor si copiilor.
Tuburile BD Vacutainer folosite pentru determinari din ser sunt disponibile in doua variante: - tuburi BD Vacutainer cu strat suplimentar de silica aplicat pe peretii interiori ai tubului pentru accelerarea procesului de coagulare. - tuburi BD Vacutainer cu acoperire de silica pentru accelerarea procesului de coagulare si gel de polimerizare pentru separarea serului. Eprubetele BD Vacutainer RST contin acoperire cu litiu-heparina si un gel polimer pentru separarea plasmei eliminand nevoia de a astepta pentru formarea cheagului. Aceasta transforma seria de eprubete mentionata in solutiile ideale pentru procedurile STAT cat si pentru pacientii care primesc terapii cu anticoagulanti. Geometria tuburilor BD Vacutainer Plus Citrate aduce noi avantaje prin minimizarea spatiului superior al tubului si asociaza activarea trombocitelor cu optimizarea monitorizarii APTT a pacientilor cu heparina nefractionata.
Pe langa aceste tuburi, sistemul contine si tuburi pentru recoltare de urina pentru determinari biochimice si microbiologice, tuburi si lancete pentru recoltrea probelor de sange la nou-nascuti si copii, seringi heparinate pentru recoltarea sangelui arterial.
In mod traditional, inovatia este pentru compania BD unul dintre atuuri. In acest domeniu au fost recent lansate pe piata doua noi produse:
    Acele de recoltare SIGNAL ce prezinta o camera vidata incorporata
    Tuburile RST (Rapid Serum Tube) ce permite obtinerea serului cu formare minima de fibrina in doar 5 minute

Sisteme de analiza si reactivi pentru:

□   imunologie ( chemiluminiscenta, Elisa, teste rapide)
□   biochimie( uscata, analiza urina, glicemie)
□   hematologie ( uscata si umeda)
□   microbiologie ( identificare si antibiograma)
□   biologie moleculara ( RT- PCR, PCR, microarray)
□   citometrie in flux ( monoclonali, policlonali, sortatoare, analizoare ,separatoare magnetice)
□   echipamente generale pentru laborator (hote, centrifugi, etuve, autoclave, consumabile dim plastic).
□   Echipamente dotari spitale

NOU: Kituri pentru autotestare Veroval de la Hartmann

07/11/2016
de către George Burda

NOU: Kituri pentru autotestare Veroval de la Hartmann
De ce ar trebui sa fac un test rapid?
Multe persoane pot amana confruntarea problemelor de sanatate pentru prea mult timp.
Facand acest lucru, exista riscul ca anumite simptome sa fie trecute cu vederea, sau tratate cu superficialitate.
Cu ajutorul kiturilor pentru autotestare Veroval® puteti obtine raspunsuri rapide si sigure din punct de vedere medical la o intreaga serie de intrebari importante pentru sanatate.

Care sunt avantajele kiturilor pentru autotestare Veroval®?
Cu ajutorul kiturilor pentru autotestare Veroval® puteti obtine raspunsuri rapide si precise la probleme importante de sanatate.
Obtineti rezultatele foarte rapid – dupa numai cateva minute din timpul dumneavoastra.
Nu este necesar sa trimiteti testul la un laborator, asa cum se practica de obicei cu alte teste la domiciliu.

Kiturile pentru autotestare Veroval® sunt usor de utilizat?
Da – tot ce aveti nevoie sunt maini curate, un ceas si o suprafata plana.
Fiecare kit pentru autotestare contine informatii explicite cu instructiuni pas-cu-pas pentru realizarea testului.

Am nevoie de ajutor pentru a face un test rapid?
Nu. In general, ar trebui sa puteti realiza testul fara ajutor.
Copiii cu varsta sub 16 ani ar trebui asistati de catre un parinte.

Cat de precise sunt kiturile pentru autotestare Veroval® ?
Kiturile pentru autotestare Veroval® au fost dezvoltate cu scopul de a va aduce acasa acuratetea testelor utilizate in diagnosticarea moderna.
Nivelul inalt de precizie a fost confirmat in variate studii de evaluare a performantelor.

De cate kituri am nevoie pentru a obtine un rezultat de incredere?
Atunci cand realizati testul Veroval® conform instructiunilor, un singur kit este suficient.

De ce este atat de important ca doctorul sa stabileasca diagnosticul final?
Testele pentru domiciliu nu reprezinta un substitut pentru diagnosticul doctorului.
Acestea sunt menite sa sprijine doctorul dumneavoastra in detectarea riscurilor pentru sanatate si sa ofere cunostinte timpurii asupra aspectelor importante de sanatate. Daca obtineti un rezultat pozitiv, aveti simptome ce persista sau daca sunteti nesigur, ar trebui sa vizitati un doctor cat mai curand posibil.

Ce inseamna rezultatele „fals-negative“?
Rezultatele fals-negative inseamna ca rezultatul negativ este furnizat in mod fals, in ciuda faptului ca rezultatul este defapt pozitiv.

Ce inseamna rezultatele „fals-pozitive“?
Rezultatele fals-pozitive inseamna ca rezultatul pozitiv este furnizat in mod fals, in ciuda faptului ca rezultatul este defapt negativ.

Ce ar trebui sa fac atunci cand rezultatul este pozitiv?
In cazul in care rezultatul este pozitiv ar trebui sa consultati un doctor in cel mai scurt timp.
(Va rugam notati: testul rapid “Fertilitate masculina” este singurul test unde pozitiv inseamna : rezultatul este intr-un interval normal)

Ce ar trebui sa fac atunci cand rezultatul este negativ, dar simptomele persista?
Exista cateva motive posibile pentru simptome ce persista. Unul poate fi acela ca simptomele au alta cauza decat cea suspectata.
Altul poate fi acela ca testul a avut un rezultat fals-negativ. In orice caz - se recomanda consultarea doctorului in cel mai scurt timp.

VEZI AICI MAI MULTE INFORMATII DESPRE TEST: CLICK

 

Tensiometru Tensoval duo control

10/09/2015
de către George Burda

De ce este Tensoval duo control cel mai sigur tensiometru digital?

Tensoval duo control este unicul tensiometru care combina doua tehnologii profesionale de masurare: aparatul utilizeaza initial metoda Korotkoff¹ de masurare a tensiunii arteriale si, in cazuri exceptionale, comuta automat pe metoda oscilometrica² (spre exemplu in cazul pacientilor la care sunetele pulsului sunt foarte slabe) pentru a garanta acuratetea rezultatului. Tehnologia Duo Sensor a fost evaluata intr-un studiu clinic in conformitate cu standardele internationale, in urma caruia aceasta s-a evidentiat prin acuratetea remarcabila a masuratorilor.
Tensoval Duo Control combina tehnologia oscilometrica si tehnologia Korotkoff, o asociere care asigura intotdeauna masuratori precise.

Acuratetea masuratorilor ar trebui sa fie factorul principal in luarea deciziei de achizitionare a unui dispozitiv de masurare a tensiunii arteriale. In momentul alegerii, acest criteriu ar trebui luat in considerare atat de distribuitori, cat si de consumatorul final avand in vedere varietatea aparatelor pentru masurarea tensiunii arteriale la domiciliu. Majoritatea tensiometrelor existente pe piata nu indeplinesc standardele de acuratete pentru o recomandare clinica. Daca aceste standarde sunt respectate si in ce masura, poate fi certificat de un test independent asa cum este cerut de autoritatile Uniunii Europene si de catre societatile internationale de specialisti.

Cea mai importanta metoda standard pentru testare clinica a acuratetii masuratorilor la aparatele pentru masurarea tensiunii arteriale a fost prevazuta de „Societatea Britanica de Hipertensiune“ (BHS), „Societatea Europeana pentru Hipertensiune“ (EHS) si de „Asociatia Americana pentru Instrumente Medicale“ (AAMI).

Testarea clinica a acuratetii masuratorilor cu Tensoval duo control a fost facuta in conformitate cu standardele internationale la Spitalul „Sf. Thomas“ al Colegiului Regal din Londra. Echipa care a condus studiul a selectat unul din cele trei aparate oferite de HARTMANN. Valorile de referinta au fost obtinute folosind un aparat clasic de masurare a tensiunii arteriale testat in prealabil. In cadrul testului au fost implicate 85 de persoane adulte si in cazul fiecareia dintre ele, au fost efectuate cate 9 masuratori de catre doi specialisti independenti.

Rezultatele testului au demonstrat ca Tensoval Duo control a obtinut punctajul maxim pentru acuratete atat in cazul masurarii valorilor sistolice, cat si a celor diastolice in conformitate cu protocolul BHS (Asociatia Britanica de Hipertensiune). Este, de asemenea, unul dintre primele aparate din lume care isi pastreaza aceasta acuratete pentru toate categoriile de tensiune, mica, medie si mare. Rezultate exacte au fost obtinute chiar si in evaluarea pacientilor cu valori sistolice peste 160 mmHg si valori diastolice sub 100 mmHg, ceea ce face ca tensiometrul Tensoval duo control sa fie in mod special potrivit persoanelor hipertensive.

In concluzie, a fost demonstrat ca Tensoval duo control a indeplinit cerintele tuturor testelor standard internationale (BHS, EHS si AAMI) ceea ce il recomanda pentru uzul clinic si pentru masurarea individuala a tensiunii arteriale la adulti, asa cum a fost recomandat de specialistii independenti din cadrul studiului.

Definitii:

¹Metoda Korotkoff: O manseta cu masura potrivita este aplicata la nivelul bratului si umflata peste valoarea asteptata a tensiunii arteriale. Dupa desumflarea lenta si folosind un stetoscop plasat la nivelul arterelor bratului, se asculta reluarea fluxului sangvin. Aceste sunete sunt cunoscute ca „sunete Korotkoff“.
Sunete Korotkoff: (dupa Nikolai Sergeievich Korotkoff) sunt sunetele corespunzatoare pulsului auzite in stetoscop in timpul auscultatiei tensiunii arteriale.

²Metoda oscilometrica: detecteaza vibratiile produse de unda pulsului in artere si calculeaza cea mai probabila valoare a tensiunii folosind o formula algoritmica de calcul.

Produse destinate persoanelor cu incontinenta

10/09/2015
de către George Burda

Optiunile medicale de tratament, chirurgicale sau non-chirurgicale, nu reusesc intotdeauna sa solutioneze sau macar sa amelioreze starea persoanelor afectate de incontinenta. De aceea, HARTMANN va pune la dispozitie informatiile necesare despre produsele destinate diverselor forme de incontinenta, precum si recomandari de utilizare a produselor care s-au dovedit utile pentru imbunatatirea calitatii vietii de zi cu zi.
Experienta acumulata in practica medicala a demonstrat importanta produselor de calitate pentru ingrijirea pacientilor cu incontinenta. Apartinatorii sau personalul de ingrijire au semnalat deseori complicatii multiple cauzate de produse de proasta calitate: protectie inadecvata impotriva scurgerilor de urina, iritatii ale pielii, dematite severe si chiar formarea de escare.
Din acest motiv, HARTMANN a dezvoltat produse care respecta cele mai exigente standarde de calitate. Paleta larga ce include diferite capacitati de absorbtie si marimi se adapteaza individual nevoilor fiecarui pacient, asigurand totodata eficienta costurilor.

Cum alegem produsul corect?

Complementar cu tratamentul incontinentei este necesara utilizarea produselor igienice absorbante de calitate (chiloti incontinenta, paturele  aleze absorbante, tampoane, scutece pentru adulti etc.).
Aceste produse confera o protectie excelenta datorita materialului absorbant, capabil sa inmagazineze si sa lege cantitati mari de urina, impiedicand scurgerile, chiar si sub presiune. Pielea ramane uscata, complicatiile dermatologice (iritatii, roseata) fiind evitate.
Igiena imbunatatita si modul usor de aplicare al produselor asigura un confort sporit persoanei afectate, usurand in acelasi timp procesul de ingrijire pentru apartinatori.
Alegerea produsului potrivit trebuie sa tina cont de cantitatea de urina eliminata. Aceasta va impune si ritmul necesar de schimbare al produsului. Pentru o evaluare corecta a cantitatii medii eliminate produsul trebuie cantarit inainte si dupa aplicare pe o perioada de 48 de ore, ulterior calculandu-se media orara.
Fiind stabilita aceasta medie, este foarte usor sa alegeti produsul potrivit cu ajutorul Sistemului de Incontinenta de la HARTMANN. Toate produsele sunt codificate pe baza de culori in functie de gradul de severitate al incontinentei. Aceste culori se regasesc nu numai pe ambalajul exterior dar si pe folia produselor, usurandu-va orientarea.

Manusi medicale

06/09/2015
de către George Burda

manusi-examinare-latex

Manusile medicale din latex, sunt manusi utilizate in timpul interventiilor chirurgicale si examinarilor medicale, care ajuta la prevenirea contaminarii intre cadre medicale si pacienti, impiedicand transmiterea de SIDA, hepatita B … si a altor boli infectioase cu risc mare de infectii ce pot fi transmise prin contact cu sangele si fluide corporale. Bariera de protective eficienta, ar trebui sa fie astfel, un criteriu important in alegerea manusilor.

Exista doua tipuri principale de manusi medicale: manusi de examinare si manusi chirurgicale. Acstea sunt folosinte in mare parte in industria medicala: clinici medicale, cabinete stomatologice, ginecologie, clinici  veterinare, consultatii si fabrici de medicamente. 

Avand in vedere rata de crestere la alergia cu latex printre profesionistii din domeniul sanatatii, precum si in populatia generala, manusile care nu contin latex, cum ar fi: manusile de vinil, manusile de nitril sau neopren, au devenit utilizate pe scara larga. Cu toate acestea, manusile din latex chirurgicale nu au fost inlocuite cu cele care nu contin latex decat in anumite domenii. In interventiile chirurgicale, raman preferate cele din latex, datorita faptului ca stau cel mai bine la capitolul “simt tactil”.

ATENTIE!

Manusile de examinare  sunt de unica intrebuintare

Folosirea lor repetata mareste riscul infectarii si duce la transmiterea microbilor

Pentru fiecare pacient trebuie folosita o pereche unica de manusi

Dupa fiecare interventie medicala manusile trebuie aruncate

In cazul perforarii, spargerii sau ruperii manusile trebuie schimbate imediat

Imbracaminte protectie de unica folosinta

06/09/2015
de către George Burda

Imbracamintea medicala de protectie, precum: bonetele, mastile chirurgicale, halatele de unica folosinta, aparatoarele pentru incaltaminte impiedica raspandirea microorganismelor si a agentilor biologici daunatori sanatatii, intrarea pielii in contact cu ele, cat si contaminarea blocului operatoriu.

in plus, materialul din care sunt confectionate permite eliminarea caldurii si a umiditatii in exterior, garantând confortul in  impul lucrului.

Imbracamintea de protectie din fibre este de unica folosinta si disponibila in diferite culori.

Combinezoanele de unica folosintadin fibre pot fi folosite oriunde este necesara asigurarea protectiei impotriva unor factori de risc minim. Asigura protectia intregului corp. Gluga  protejeaza capul, fara a provoca compresia.

In plus, mansetele de la mineci si pantalonii se termina cu benzi elastice. Banda elastica de la mijloc asigura o aderenta suplimentara la corp. Combinezoanele sunt prevazute cu fermoare in partea superioara, pentru a face imbracarea facila.

Botosi de unica folosinta

Aparatoarele pentru incataminte protejeaza impotriva contaminarii sale si, totodata, asigura un inalt nivel de curatenie in salile unitatilor sanitare.

Se pot utiliza in diverse domenii:

- vizite in fabrici, spitale, laboratoare si in camere ce necesita sa ramana curate

-pentru amenajari interioare - pt mentinerea spatiilor, curate

- in gradinite

-pentru firme de curatenie

Halate de unica folosinta

Halatele  impiedica patrunderea microorganismelor. Mansetele sunt strinse cu benzi elastice, de bumbac. Partile din spate ale halatelor chirurgicale sterile sunt petrecute si legate cu sireturi .

Se pot utiliza in urmatoarele domenii:

Utilizare:

- protectie impotriva mizeriei si a prafului

- laboratore

- cabinete medicale

- industria alimentara

- agricultura

Masti chirurgicale

Mastile permit respiratia fara efort si, totodata, constituie o bariera eficace de filtrare. Sunt dotate cu membrana, se adapteaza perfect la forma fetei si garanteaza o protectie maxima.

Bonete de par

Forma bonetelor le face deosebit de confortabile. Datorita benzilor elastice sau a sireturilor, bonetele pot fi lesne adaptate la forma capului.

Materialul din care sunt ele executate face posibila circulatia usoara a aerului.

Norme de igiena in saloane

06/09/2015
de către George Burda

Asigurarea in cadrul cabinetelor de infrumusetare a unei igiene corespunzatoare este o cerinta obligatorie pentru prevenirea unor imbolnaviri datorate unor practici incorecte  sau a unei igiene precare.

Ministerul Sanatatii a reglementat prin Ordinul nr.1136/2007 normele  de igiena pentru cabinetele in care se desfasoara activitati de infrumusetare.

Desfasurarea procedurilor de manichiura/pedichiura se face in incinte separate, adecvat iluminate si bine ventilate, prevazute cu sursa de apa rece si calda.

In cadrul acestor proceduri un accent aparte se pune pe curatarea, dezinfectia si sterilizarea instrumentarului taios utilizat in procedurile de manichiura/ pedichiura.

Dupa fiecare client in parte, int rumentarul utilizat trebuie sa fie curatat, dezinfectat cu un produs biocid si apoi sterilizat.

Sterilizarea se realizeaza numai cu aparate de sterilizare autorizate si avizate (cu vapori de apa saturati sub presiune sau cu aer cald).

Instrumentarul care necesita sterilizare strebuie sa fie impachetat individual sau in seturi, in ambalaje aprobate pentru sterilizare, si care vor fi utilizate pentru o singura procedura.

Instrumentarul sterilizat si depozitat corespunzator care nu a fost  folosit in decurs de 24 de ore de la data sterilizarii, trebuie resterilizat inainte de folosire, exceptie facndu-se pentru instrumentarul presterilizat.

Fiecare pachet cu instrumentar sterilizat trebuie monitorizat in privinta sterilizarii utilizandu-se indicatori chimici sau biologici.

Este interzisa reprocesarea in vederea reutilizarii a instrumentarului si materialelor de unica folosinta.

Fiecare cabinet de infrumusetare trebuie sa mentina inregistrarile privind dezinfectia si sterilizarea instrumentarului utilizat.

In cadrul efectuarii porocedurilor de manichiura si pedichiura sunt mai multe etape:

-spalarea si dezinfectarea mainilor esteticianului si a mainilor/picioarelor clientului cu un antiseptic autorizat;

- examinarea mainilor/picioarelor clientului in vederea depistarii bolilor dermatologice sau a ranilor;

- efectuarea procedurii.

Este interzisa efectuarea tratamentului cu ceara parafinica in cazul clientilor ale caror maini sau picioare prezinta leziuni deschise.

Este interzisa utilizarea creioanelor hemostatice sau a alaunului pentru a opri sangerarea.

Personalul care efectueza proceduri este obligat sa cunoasca toate reglementarile domeniului sau de activitate.

Toate suprafetele cabinetului trebuie mentinute in perfecta stare de curatenie si intretinere.

Trusa sanitara obligatorie

06/09/2015
de către George Burda

Fiecare angajator are obligatia ca la locul de munca sa dispuna de o trusa sanitara de prim ajutor. In cazul In care acest lucru nu se Intampla, cei care conduc firme risca amenzi destul de usturatoare care pot varia Intre 3000 si 6000 de lei.

Trusa sanitara pentru acordarea primului ajutor se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colturi si muchii rotunjite, in care sunt depozitate instrumente si materiale sanitare, medicamente si materiale diverse.

Cutia trusei sanitare trebuie sa fie rigida, realizata din material plastic rezistent, cu marginile si colturile rotunjite. Ea trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
- sa asigure etanseitatea corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf si umezeala, printr-un sistem de inchidere ferm;
-  sa fie inscriptionata, vizibil de la o distanta de minimum 5 m, cu denumirea produsului si a furnizorului sau, dupa caz, a producatorului;
-  sa permita vizualizarea continutului sau sa aiba inscriptionata lista continutului;
- sa fie dimensionata si compartimentata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor.

Comanda trusa sanitara aici:trusa sanitara

Legislatia care prevede obligativitatea truselor sanitare pentru societatile comerciale:

ORDIN nr. 427/14 iunie 2002 (in extras)
privind obligativitatea dotarii cu truse sanitare, publicat in Monitorul Oficial 531/22 iulie 2002

ART. 1
(1). Se aproba componenta trusei sanitare folosite pentru acordarea primului ajutor medical, care se afla in dotarea posturilor fixe de prim ajutor fara cadre medicale din intreprinderi, institutii si unitati economice, scoli, cabane turistice si altele asemenea, denumita in continuare trusa sanitara, prevazuta in anexa nr. 1.
(2). Persoanele juridice care desfasoara activitatile prevazute in anexa nr. 2 sunt obligate sa aiba in dotare trusa sanitara.

ANEXA 2 Trusele sanitare de acordare a primului ajutor medical vor fi folosite astfel:
1. Activitati industriale, agricole si de prestari de servicii:
a). in sectii de activitate cu mai mult de 5 persoane - una la cel mult 25 de persoane;
b). activitati cu locuri de munca dispersate, indiferent de numarul de angajati;
c). mijloace de transport in comun, altele decat auto.
2. Activitate de comert:
a). spatii comerciale care permit accesul direct al clientilor la marfurile expuse;
b). spatii comerciale organizate pe subunitati pentru prezentare si desfacere;
c). piete agroalimentare;
d). statii de distribuire a carburantilor.
3. Activitati de invatamant, proiectare-cercetare:
a). gradinite, scoli, alte institutii de invatamant care nu dispun de cabinet medical propriu - cel putin una la 50 de elevi;
b). ateliere scolare, sali de sport;
c). camine si internate;
d). alte activitati de proiectare-cercetare - cel putin una la 25 de persoane.
4. Activitati culturale si recreative:
a). sali de spectacole - una la cel putin 100 de locuri.

Continutul minim obligatoriu al trusei sanitare folosite pentru acordarea primului ajutor medical, este urmatorul:

- cutie din material plastic, etansa, cu colturi rotunjite – 1 bucata;
- foarfece cu varfuri boante – 1 bucata;

- garou 50 cm – 1 bucata;
- deschizator de gura din material plastic – 1 bucata;
- dispozitiv de respiratie gura la gura – 1 bucata;
- pipa Guedel marimea 4 – 1 bucata;
- pipa Guedel marimea 10 – 1 bucata;
- manusi de examinare – 4 perechi;
- pahare de unica folosinta – 5 bucati;
- batiste de hartie cu solutie dezinfectanta – 10 bucati;
- atele din material plastic – 2 bucati;
- fesi din tifon mici 5 cm/4 m – 5 bucati;
- fesi din tifon mari 10 cm/5 m – 3 bucati;
- bandaj triunghiular I = 80 mm – 2 bucati;
- vata hidrofila sterila – 2 pachete a 50 g
- ace de siguranta – 12 bucati;
- leucoplast 5 cm/3m – 1 bucata;
- leucoplast 2,5 cm/2,5m – 1 bucata;
- alcool sanitar – 200 ml;
- comprese sterile 10 cm/8 cm – 10 bucati;
- pansament individual 2 cm/6 cm – 10 bucati;
- pansament cu rivanol 6 cm /10 cm – 5 bucati;
- plasture 6 cm/50 cm – 1 bucata;
- creion – 1 bucata;
- caiet a 50 de pagini – 1 bucata;
- brosura cu instructiuni de prim ajutor – 1 bucata;
- rivanol solutie 1 la mie – 200 ml;
-  apa oxigenata sau perogen;
- alcool iodat 200 – ml.