0 Your Cart

​Cum alegi cel mai bun termometru uman

02/09/2019
de către MKD Medicale

Cum alegi cel mai bun termometru uman
Termometrul este unul dintre instrumentele pe care este indicat sa le ai in casa, pentru ca nu stii niciodata cand ai putea avea nevoie de el. Daca iti doresti sa achizitionezi un termometru, insa nu stii care sunt detaliile tehnice la care sa fii atent, suntem aici sa te ajutam. In randurile care urmeaza poti gasi toate raspunsurile care te intereseaza, astfel incat sa iei cea mai buna decizie, iar atunci cand ai suspiciuni ca tu sau unul dintre membrii familiei aveti febra, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti instrumentul si sa afli temperatura corpului. In functie de acest aspect, vei sti ce este de facut in continuare.
In primul rand, orienteaza-te catre un tip de termometru eficient
Pentru inceput, indicat este sa stii ca ai la dispozitie mai multe modele de termometre. Acestea sunt clasificate in functie de principiul fizic pe baza caruia functioneaza: clasice, digitale sau modele cu infrarosu.
Daca iti doresti un termometru clasic, trebuie sa stii ca acesta este si cel mai popular model, fiind cel mai vechi tip de dispozitiv gandit si produs sa masoare temperatura corpului uman. Acesta functioneaza cu ajutorul unui rezervor plin cu mercur, insa nu este cel mai usor tip de termometru de citit. Nu este exclus ca uneori sa ai indoieli in ceea ce priveste precizia rezultatelor. Mai mult, in cazul in care spargi termometrul din greseala, trebuie sa fii foarte atent, pentru a nu te contamina cu mercur.
Termometrul digital este modern si practic. Acest tip de termometru asigura doua avantaje majore: poate masura temperatura foarte repede si, in plus, are o acuratete mult mai ridicata, in comparatie cu termometrul clasic. Vei putea citi valorile temperaturii foarte usor de pe un display modern si, in acelasi timp, te poti bucura de o serie de functii foarte practice si eficiente.
In ceea ce priveste termometrul cu infrarosii, reprezinta una dintre cele mai noi inventii tehnologice in domeniu. Dispozitivul are capacitatea de a citi nivelul temperaturii cu ajutorul radiatiilor infrarosii, care sunt emise de catre corpul uman: nici macar nu trebuie sa tii termometrul lipit de corp pentru a-ti masura temperatura. Deloc invaziv, intuitiv din punct de vedere al utilizarii si, totodata, foarte practic, acest tip de termometru te ajuta sa masori inclusiv temperatura hranei pe care o pregatesti pentru cei mici sau temperatura apei din cada.
Termometrele sunt clasificate si in functie de locul in care sunt puse in vederea masurarii temperaturii, ceea ce inseamna ca ai la dispozitie dispozitive rectale, pentru uz oral, timpanice sau axilare.
In al doilea rand, ai in vedere indicatorii de performanta
Daca urmaresti sa achizitionezi un termometru cu adevarat bun, trebuie sa iei in calcul si indicatorii performantei. Este vorba despre factori adiacenti, care sunt descrisi in manualul de utilizare al dispozitivului. De exemplu, durata de masurare este diferita de la un model la altul, in functie de performanta termometrului. Afisarea rezultatelor la termometrele moderne se poate face intr-un interval de 10-80 de secunde. Cele mai bune dispozitive au insa capacitatea de a-ti oferi un raspuns precis in doar 3 secunde.
Precizia masuratorilor este si ea variabila si difera in functie de metoda de masurare. Medicii specialisti sustin ca cele mai corecte valori pot fi obtinute prin masuratori realizate intra-rectal sau la nivelul urechii. Daca ai bebelusi care au pana in 3 luni, ai grija sa nu folosesti termometrul in urechea micutilor, pentru a nu le afecta timpanele.
Nu in ultimul rand, functionalitatea si fiabilitatea
Functionalitatea este la randul sau foarte importanta. Recomandat este sa achizitionezi un model care poate fi folosit usor si care este prevazut cu avertizare acustica in momentul in care sunt oferite rezultatele. Ai putea, de asemenea, sa fii atent ca termometrul pe care il cumperi sa aiba un display electronic, intrucat acesta este foarte practic si util, rezultatele fiind usor de citit de pe el.
In plus, fiabilitatea, adica siguranta de utilizare a dispozitivului, are un rol important in alegerea pe care o faci. Cel mai bine este sa cumperi un termometru rezistent si durabil, pe care sa il poti folosi o perioada indelungata. Trebuie sa fie suficient de mic, astfel incat sa il poti lua cu tine atunci cand pleci in oras sau chiar intr-o excursie.

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE