​Criterii de alegere a testului de sarcina

18/09/2019

Criterii de alegere a testului de sarcina
Crezi ca ai putea fi insarcinata, insa nu ai inca niciun fel de confirmare? Daca ai toate simptomele unei sarcini si ai avut recent un contact sexual neprotejat, cel mai bine este sa iti cumperi cat mai curand un test de sarcina, pentru a scapa de indoieli. In cazul in care nu ai mai folosit niciodata unul, randurile urmatoare iti vin in ajutor, pentru ca tu sa poti lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste testul de sarcina.
Sensibilitatea
Sensibilitatea, in cazul testelor de sarcina, se refera la timpul in care acestea au capacitatea de a-ti oferi un raspuns clar dupa fertilizare. Chiar daca toate modelele functioneaza pe baza identificarii hormonului hCG din urina, nu toate testele de sarcina pot fi folosite dupa acelasi interval de timp. Important este sa stii ca hormonul hCG se masoara in mii de unitati internationale, adica mUI. Mai exact, atunci cand te afli la 10 zile distanta de ovulatie, valoarea mUI este de 10, iar atunci cand te afli la 12 zile dupa ovulatie, mUI creste la 50.
Majoritatea testelor de sarcina au capacitatea de a-ti oferi un rezultat eficient atunci cand valoarea hormonului ajunge la 50 mUI.
In functie de model
Un alt criteriu pe care il poti lua in considerare atunci cand cauti un test de sarcina se refera la model. De exemplu, exista teste tip banda, stilou, caseta sau digitale. Daca testele tip banda sunt cele mai convenabile din punct de vedere financiar, ele nu sunt si foarte performante. In schimb, aceste modele sunt foarte simplu de utilizat: tot ce trebuie sa faci este sa recoltezi urina intr-un vas bine sterilizat, sa inmoi testul aici si apoi sa astepti cateva minute.
Testele tip stilou iti permit sa recoltezi proba de urina direct din jet, insa trebuie sa ai grija ca expunerea la hormoni sa nu fie mai mica decat perioada de timp indicata pe prospect. Daca nu stii inca unde vei face testul, modelul stilou este eficient pentru tine, intrucat il poti folosi oriunde.
In ceea ce priveste modelele tip caseta, acestea vin la pachet cu o pipeta. Trebuie sa urinezi intr-un vas bine sterilizat, iar apoi sa iei cateva picaturi cu ajutorul pipetei si sa le pui in spatiul special dedicat de pe test. Trage apoi capacul si asteapta cateva minute pentru a vedea rezultatul.
Nu in ultimul rand, poti opta pentru testele digitale, daca iti doresti sa vezi rezultatul in cuvinte. Aceste modele se numara printre cele mai noi, avand o precizie foarte buna.
Precizie
In general, toate testele de sarcina iti ofera un rezultat precis in proportie de 99,99%. In cazul in care nu obtii un rezultat clar, nu este exclus sa nu fi recoltat urina asa cum trebuie sau sa nu fi folosit un vas foarte bine sterilizat. Indiferent de situatie, mai fa-ti un test si, cu siguranta, vei afla raspunsul dorit.
Timpul in care obtii un raspuns
Poti alege un test de sarcina inclusiv in functie de timpul in care poti obtine un raspuns. Daca te grabesti si vrei sa stii cat mai repede daca esti insarcinata sau nu, atunci ai nevoie de un model al carui timp de asteptare este foarte scurt. Acest detaliu trebuie neaparat sa fie mentionat pe ambalaj sau in descrierea produsului.
Dimensiunea zonei de testare
Un alt element de care trebuie sa tii cont cand cauti sa afli daca esti insarcinata se refera la dimensiunile zonei de testare. Pentru a-ti fi usor sa interpretezi rezultatul, ai nevoie ca testul sa fie lizibil. Latimea minima trebuie sa fie de cel putin 5 mm. Altfel, iti va fi destul de greu sa vezi daca esti sau nu insarcinata.
Pret
Nu in ultimul rand, poti lua in considerare si pretul pe care trebuie sa-l platesti pentru testul de sarcina. Ideal este, insa, ca in acest caz sa nu faci rabat si sa cumperi un model cat mai bun, pentru a fi sigura ca obtii un rezultat precis.
Luand in considerare toate elementele mentionate mai sus, cu siguranta iti va fi mai usor sa iei o decizie buna pentru tine. Daca testul iti indica un rezultat pozitiv, bucura-te ca vei mamica si vei aduce pe lume o minune!

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE