Bandajele terapeutice sunt intrebuintate pentru o mare varietate de afectiuni, beneficiile acestora fiind resimtite insa in mod diferit de catre pacienti in functie de corectitudinea alegerii bandajului (grad de compresie, elasticitate, mecanism de actiune etc.).
Fesile de compresie se utilizeaza frecvent in terapia compresiva si preventia insuficientei venoase, in tratamentul leziunilor musculo-scheletale (intinderi, entorse, luxatii etc.), pentru sustinere in timpul activitatilor sportive sau pentru drenajul limfatic.
Fesile de imobilizare sunt indicate in tratamentul fracturilor, in imobilizarea diverselor membre sau pentru confectionarea atelelor.
Fesile terapeutice au o arie larga de aplicare. Fesile pentru imobilizare sunt indicate pentru tratamentul traditional al fracturilor si pentru a pune in repaus anumite parti ale corpului.
Fesile compresive reprezinta tratamentul de baza al insuficientei venoase cronice, incluzand ulcerul varicos.
Denumite bandaje "functionale" care comprima, ofera suport si calmeaza, fesile terapeutice sunt adesea terapia aleasa pentru traumatisme ale sistemului musculo-scheletal.