​Cum alegi cel mai bun aparat de aerosoli

10/09/2019

Cum alegi cel mai bun aparat de aerosoli
Dupa cum multi dintre voi stiti, terapia cu aerosoli are foarte multe beneficii in ceea ce priveste tratarea bolilor respiratorii. A fost folosita prima data pentru tratarea astmului, iar de atunci a devenit foarte populara. Un aparat de aerosoli ajuta la o buna absorbtie a medicamentelor de catre caile respiratorii, oferind efecte imediate si pozitive, fara reactii adverse. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, medicamentele sunt transformate in particule fine, fiind inhalate cu usurinta.
Este unul dintre cele mai apreciate dispozitive medicale, recomandat de majoritatea medicilor pentru tratarea afectiunilor respiratorii si, in general, al celor ORL. Prin urmare, daca te confrunti cu o respiratie greoaie sau cu o tuse persistenta, analizeaza cu atentie produsele de pe site-ul nostru si alege cel mai bun aparat de aerosoli.
La momentul achizitiei va trebui sa tii cont de tipul aparatului si de cateva caracteristici optime care ii asigura calitatea.
Tipul aparatului de aerosoli
Aparat de aerosoli cu compresor
Aparatul de aerosoli cu compresor presupune si posibilitatea reglarii vitezei de pulverizare. Este recomandat persoanelor care se confrunta cu boli pulmonare, afectiuni respiratorii acute sau astm bronsic. Medicamentele sunt transformate in particule de 3 µm si ajung rapid la nivelul aparatului respirator. Viteza de pulverizare este de la 0,1 la 0,25 ml/min, putand fi reglata dupa preferintele fiecaruia. Are un design compact si produce un zgomot redus de 53 dB. Este vandut impreuna cu masca faciala - atat pentru adulti, cat si pentru copii -, filtre de rezerva, piesa de gura si cea nazala. Termenul de garantie este de doi ani.
Aparat de aerosoli cu ultrasunete
Aparatul de aerosoli cu ultrasunete dispune de o performanta de inalta calitate, totodata, fiind si foarte silentios. Este recomandat pentru copiii care se sperie de zgomotul facut de diverse aparate. Este livrat, dispozitiv pentru gura, 40 de capsule pentru introducerea medicamentelor, transformator si un manual de utilizare. Capacitatea capsulelor este de maxim 15 cc, iar marimea particulelor este de 3,4 microni. Are garantie doi ani si se alimenteaza la orice priza. Poate fi utilizat cu usurinta si la bebelusi, atunci cand dorm.
Aparat de aerosoli portabil
Dispune de un design interesant si de o tehnologie performanta. Este ideal pentru persoanele care doresc sa foloseasca aparatul de aerosoli in orice moment, acasa sau la birou. Are dimensiuni reduse, fiind extrem de usor. Poate inlatura rapid o raceala sau o tuse persistenta. Medicamentele trec prin micro-orificiile unei site si sunt transformate in particule fine, care la randul lor, patrund in caile respiratorii rezolvand problema. Fiind foarte silentios, un aparat de aerosoli portabil poate fi folosit si pentru bebelusi in timpul somnului.
Aparat de aerosoli compact
Acest produs se potriveste oricarui tip de medicament si este foarte eficient in tratarea afectiunilor cailor respiratorii. Este rapid in ceea ce priveste transformarea medicamentelor in particulele extrem de fine si este cu mult mai silentios in comparatie cu modelele de dispozitive cu compresor. Este livrat impreuna cu masca pentru adulti, masca pentru copii, furtun, piesa de gura si de nas, flacon si filtre de aer.
Cum alegi cel mai bun aparat de aerosoli?
In momentul in care decizi sa cumperi un astfel de dispozitiv, pe langa tipul sau va trebui sa tii cont de cel putin urmatoarele caracteristici care fac diferenta intre un dispozitiv bun si altul mai putin bun:
- volumul rezervorului pentru lichide: toate aparatele de aerosoli dispun de un rezervor in care sunt stocate medicamentele, pentru ca mai tarziu sa fie transformate in vapori. Ideal este ca volumul rezervorului sa fie mai mare - de exemplu, unul cuprins intre 5-10 ml se va dovedi foarte util;
- modalitatea de alimentare: exista aparate de aerosoli care pot fi incarcate prin cablu sau aparate care functioneaza pe baterii. Cele care pot fi alimentate prin cablu sunt dependente de curent electric, ceea ce inseamna ca pot fi folosite doar in locurile in care exista o priza. Mai avantajos este aparatul care functioneaza pe baterii. Este un model portabil care iti permite sa il folosesti oriunde. Poti purta in geanta un set de baterii pentru a fi sigur/sigura ca il poti folosi oricand ai nevoie;
- intretinere: fiind dispozitive complexe, aparatele de aerosoli au nevoie de intretinere. Cuva pentru medicamnte trebuie schimbata la 6 luni, filtrul intern la 3 luni, iar rezervorul, masca, piesele pentru gura si nas trebuie curatate cu solutii speciale dupa fiecare utilizare.

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE