Atenție MKD Medicale utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de cumpărare mai bună. Utilizând în continuare site-ul vă exprimați acordul asupra modului în care utilizăm cookie-urile. OK
0 Your Cart

Cum se face corect toaleta unei persoane imobilizate la pat?

04/07/2019
de către MKD Medicale

Cum se face corect toaleta unei persoane imobilizate la pat?

Persoanele imobilizate la pat au nevoie de o toaleta cat se poate de stricta, in asa fel incat sa nu eiste riscul de macerare a epidermei si de aparitie a escarelor si a altor probleme.

Lipsa unei toalete, umiditatea si materiile fecale cauzeaza dermatite, eczeme, eritem si alte probleme mai mult sau mai putin grave. Totusi, spalarea frecventa cu apa si cu produse cosmetice din comert poate sa duca la o sensibilizare a pielii. Tocmai de aceea, este recomandat sa se foloseasca produse medicale dedicate, in asa fel incat sa se protejeze si sa se refaca bariera hidro-lipidica a celui mai mare organ al corpului.

Care sunt pasii pentru o baie partiala si de ce este nevoie?

Procesul de inbaiere poate sa fie destul de complex. Este nevoie de un sort de unica folosinta, de prosoape pentru fata, trunchi si organe genitale, de bureti de baie si manusi, precum si de perii de unghii, foarfece de unghii, perie de dinti si sapun.

De asemenea, este bine sa fie prezenta pudra de calc, deodorantul si o lenjerie de pat curata.

Pasii ce trebuie urmati sunt urmatorii:

• Pregatirea psihica a pacientului. Este bine sa se stabileasca un orar si sa se ceara consimtamantul pacientului in legatura cu igiena.

• Pregatirea fizica a pacientului. In functie de starea lui fizica, trebuie sa se stabileasca unele detalii. Multi pacienti pot sa se spele singuri in anumite zone, fiind necesar doar sa fie ajutati. In felul acesta li se asigura independenta si o stare psihica foarte buna. Este important ca procesul de igienizare sa nu fie lung si obositor.

• Spalarea propriuzisa. Pentru procedura, temperatura din camera trebuie sa fie de peste 20 de grade Celsius, geamurile trebuie sa fie inchise iar apa cu care se spala pacientul trebuie sa fie de 37-38 de grade Celsius. Ordinea inbaierii trebuie sa fie urmatoarea: fata si gat, partea anterioara a toracelui, membrele superioare, abdomenul, partea posterioara a toracelui, membrele inferioare, organele genitale si regiunea perianala.

Reguli importante de retinut pentru ingrijirea pacientului

1. Toaletarea trebuie sa fie facuta cu apa calduta.

2. Trebuie sa fie folosite doar produse destinate pielii sensibile, care sa evite aparitia de iritatii.

3. Pielea se sterge cu delicatete, prin tamponare cu un prosop moale;

4. Daca pacientul poarta scutec, schimbarea lui trebuie sa fie insotita de o igiena riguroasa in zone genitala, cu apa si sapun cu PH neutru;

5. Lenjeria de corp si de pat se schimba de fiecare data;

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE