0 Your Cart

Tipuri de tensiometre. Invata cum sa-l achizitionezi pe cel potrivit tie

30/07/2019
de către MKD Medicale

Tipuri de tensiometre. Invata cum sa-l achizitionezi pe cel potrivit tie

Tensiometrul este un instrument indispensabil in orice locuinta, deoarece, cu ajutorul acestuia va puteti masura tensiunea oricand doriti, fara a fi nevoie sa va deplasati la o farmacie sau la un centru medical. Nu achizitionati un tensiometru doar daca stiti ca aveti probleme cardiace ori vasculare, acesta este un dispozitiv benefic inclusiv pentru depistarea din timp a unor afectiuni de acest tip.

Hipertensiunea va poate afecta sanatatea considerabil, mai ales daca aveti peste 40 de ani. De aceea, recomandat este sa o tratati cat mai repede si intr-un mod riguros. Folosind zilnic un tensiometru, puteti vedea daca aveti fluctuatii in ceea ce priveste tensiunea si veti sti daca este cazul sa apelati la un medic cardiolog care sa va prescrie un tratament adecvat.

Avand in vedere ca pe piata de profil exista o gama foarte larga de tensiometre, alegerea celui mai bun model pentru se poate dovedi dificila. Cu ajutorul sfaturilor noastre, exprimate in cele ce urmeaza, puteti insa descoperi care sunt elementele pe care trebuie sa le luati in considerare pentru a face o investitie practica si utila.

Tipuri de tensiometre

Pentru inceput, trebuie sa stiti ca exista foarte multe tipuri de tensiometre dintre care puteti alege. De exemplu, cele electronice sunt de doua tipuri: tensiometre automate si tensiometre semi-automate. Daca tensiometrele electronice automate functioneaza prin simpla apasare a unui buton, cele din a doua categorie necesita umflarea, iar mai apoi desumflarea manuala a unei pompe.

Majoritatea tensiometrelor sunt create special pentru a fi folosite acasa si sunt digitale, motiv pentru care ideal este sa optati pentru ele daca doriti sa va tineti tensiunea sub control, pentru ca presupun o utilizare foarte simplu.

Un alt criteriu in functie de care sunt clasificate tensiometrele este acela legat de modul in care sunt fixate pe corp. Tensiometrele de brat sunt considerate a fi foarte precise, fiind recomandate inclusiv de medici. Pe de alta parte, tensiometrele de incheietura sunt, de asemenea, eficiente, insa sunt mai putin precise decat tensiometrele cu fixare pe brat.

In cazul in care suferiti deja de o afectiune, cel mai bine este sa achizitionati un tensiometru profesional, care sa va indice in permanenta rezultatele corecte de care aveti nevoie, astfel incat atunci cand mergeti la medic sa ii puteti oferi acestuia un istoric util al tensiunii pe care ati avut-o intr-un anumit interval de timp.

Care sunt detaliile tehnice la care trebuie sa fiti atenti

Dimensiunea mansetei – masuratoarea precisa nu poate avea loc decat cu ajutorul unei mansete care se fixeaza foarte bine pe brat, pentru ca apoi sa o puteti potrivi si regla in functie de cum aveti nevoie. Practic, mansetele trebuie sa va acopere aproximativ o treime din distanta aflata intre umar si cot. Mai mult, acestea trebuie sa se inchida suficient de strans. Majoritatea modelelor de tensiometre au o dimensiune standard, adica de 22-33 de centimetri (circumferinta medie a bratului), insa daca doriti puteti gasi si variante mai late de mansete speciale.

Detectia aritmiilor – atunci cand folositi un tensiometru, acesta va poate ajuta sa detectati foarte repede daca aveti parte de modificari in ceea ce priveste ritmul cardiac. Pentru a beneficia de aceasta functie, trebuie sa alegeti un model care o are incorporata. Este vorba despre o modalitate moderna prin care puteti vedea daca aveti o tensiune marita sau scazuta ori daca tratamentul pe care il urmati isi face efectul sau nu. Functia de detectie a aritmiilor este foarte importanta pentru femeile insarcinate, pentru diabetici, dar si pentru pacientii obezi, motiv pentru ca trebuie sa alegeti un astfel de tensiometru daca va regasiti intr-una din cele 3 categorii.

Alimentare – cele mai multe dintre tensiometre functioneaza pe baza baterii alcaline (intre 2 si 4). Unele dispozitive pot fi insa alimentate prin conectarea la centrala de energie electrica, iar adaptorul de priza este optional ori chiar inclus in pachetul original. In medie, bateriile au o durata de viata de aproximativ 6 luni.

Tinand cont de toate elementele mentionate mai sus, cu siguranta veti putea gasi mai usor cel mai bun tensiometru cu ajutorul caruia sa puteti preveni, ori chiar sustine tratamentul pe care il luati, daca suferiti de afectiuni cardiace ori vasculare. Cititi cu atentie descrierile modelelor pe care le studiati si astfel veti gasi dispozitivul optim de utilizat.

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE