Atenție MKD Medicale utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de cumpărare mai bună. Utilizând în continuare site-ul vă exprimați acordul asupra modului în care utilizăm cookie-urile. OK
0 Your Cart

Masurarea tensiunii arteriale - Tensiometre Veroval Hartmann

07/02/2019
de către MKD Medicale


Tensiometrele Veroval - Hartmann - Precise, confortabile, usor de utilizat: ultima generatie de tensiometre.

Hipertensiunea sau tensiunea arteriala ridicata, este o afectiune foarte des intalnita, ce presupune exercitarea constanta a unei presiuni pe artere datorita debitului ridicat de sange care pompeaza in organism.

Aceasta afectiune accentueaza riscul deteriorarii organelor vitale si poate duce chiar la infarct miocardic, insuficienta cardiaca, insuficienta renala sau pierderea vederii.

In 95% din cazuri nu exista un motiv evident al acestei afectiuni, desi se cunosc o serie de factori care au un efect negativ asupra tensiunii.

Acestia includ consumul excesiv de alcool, varsta inaintata, lipsa de activitate fizica, stresul, nutritia deficitara, obezitatea si consumul exagerat de sare.

Hipertensiunea este asociata si cu diabetul, cu anumite afectiuni si cu factori ereditari.

Expertii recomanda adoptarea unor schimbari in stilul de viata precum imbunatatirea nutritiei, practicarea exercitiilor fizice si reducerea stresului.

Importanta nutritiei sanatoase

Pentru reducerea tensiunii, doctorii recomanda o dieta sanatoasa, echilibrata si cu un consum redus de sare.

Aportul excesiv de sare contracta vasele de sange, ceea ce duce la cresterea tensiunii.

Pentru a reduce acest efect, bolnavii trebuie sa aiba o dieta bogata in potasiu - fasole, verdeata, cartofi, cartofi dulci, iaurt, peste, avocado, ciuperci si banane - aceste alimente facilitand eliminarea sarii si a apei de catre rinichi, reducand astfel tensiunea arteriala.

Schimbarile de dieta pot aduce beneficii doar daca sunt insotite de alte masuri: reducerea greutatii, aport limitat de alcool, intensificarea activitatii fizice si reducerea stresului cronic.

Implementarea unui stil de viata activ

elderly man excercising outside

Este foarte important ca pacientii cu hipertensiune sa aiba un stil de viata activ, deoarece activitatea fizica are un efect pozitiv asupra tensiunii.

Obezitatea este o cauza majora a hipertensiunii, deci se recomanda exercitiul fizic pentru mentinerea unei greutati adecvate.

Exercitiile fizice imbunatatesc sanatatea cardiovasculara, desi accentul trebuie pus pe frecventa si regularitate, nu pe intensitatea exercitiilor.

Excesele pot accentua presiunea vasculara.

Astfel, pentru reducerea hipertensiunii, este de preferat sa desfasurati activitati precum mersul rapid, alergatul usor sau mersul cu bicicleta.

Reducerea stresului

Exista doua tipuri de stres - stres benefic si stres daunator.

Stresul benefic (cunoscut și sub denumirea de „eustres”) ne face alerti la stimuli precum zgomote sau conflicte, si reprezinta un raspuns natural al organismului, care stimuleaza activitatile zilnice.

Daca este suportat constant, stresul poate avea consecinte grave asupra sanatatii, determinand cresterea tensiunii, accelerand respirația, crescand activitatea cardiaca si cauzand tensiune in muschi.

Pentru a tine sub control tensiunea si a putea preveni aparitia unor complicatii, este extrem de important sa practicam activitati relaxante, care sa ne asigure o stare de liniste.

Masurarea si monitorizarea tensiunii arteriale

Este usor sa uitam de necesitatea masurarii tensiunii, deoarece hipertensiunea nu prezinta simptome, insă singurul mod de a sti daca tensiunea este ridicata este masurarea acesteia.

Masurarea regulata, la medic sau acasa, permite pacientilor si personalului medical sa tina situatia sub control, sa monitorizeze eventualele modificari si sa observe efectele schimbarilor aduse stilului de viata.

Cand alegem un tensiometru pentru acasa, trebuie sa punem accentul pe acuratete.

Echipamentul destinat uzului domestic trebuie sa respecte recomandarile Societatii Europene de Hipertensiune si sa respecte standardele echipamentelor profesionale.Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE