0 Your Cart

​Cum alegi cele mai potrivite manusi chirurgicale si de examinare?

30/05/2019
de către MKD Medicale

Manusile din latex
In domeniul medical, indiferent de specificul clinicii sau spitalului, manusile chirurgicale fac parte din consumabilele medicale cele mai solicitate si cel mai des cumparate, alaturi de role de prosop din hartie, seringi, halate si multe alte produse de unica folosinta.
In timpul consultului medical si al interventiilor de specialitate sau de rutina, atat medicul cat si pacientul trebuie sa fie protejati de riscuri, motiv pentru care alegerea manusilor utilizate nu trebuie sa se faca la intamplare. De fapt, in general, echipamentele de protectie sunt extrem de importante in domeniul medical, deoarece este un mediu in care exista un risc de infectii crescut.
Printre cele mai populare manusi folosite in clinicile medicale sunt cele de latex si nitril, gratie numeroaselor beneficii pe care acestea le aduc in timpul folosirii, insa trebuie sa stii ca exista si alte variante, desi nu la fel de bune.
Manusile din latex
Daca detii un cabinet medical sau te ocupi cu aprovizionarea cu diferite consumabile medicale a unui spital, trebuie sa stii ca manusile chirurgicale si de examinare din latex sunt extrem de folosite, intrucat prezinta numeroase avantaje:
• nu afecteaza simtul tactic, caracteristica foarte importanta, mai ales pentru medicii si asistentele care trebuie sa manipuleze numeroase obecte de mici dimensiuni in spatii destul de restranse. Este imperios necesar ca simtul tactil sa nu fie afectat, astfel incat operatiunea in ansamblu sa fie indeplinita cu succes;
• ofera o foarte buna dexteritate, materialul mulandu-se foarte bine pe maini;
• sunt confectionate din cauciuc natural, material biodegradabil;
• rezistenta la perforare este o alta caracteristica esentiala pentru siguranta personalului medical si a pacientilor. In numeroase proceduri medicale sunt folosite obiecte ascutite si este necesar ca manusile sa nu poata fi perforate cu usurinta;
• elasticitatea crescuta asigura o foarte buna fixare a manusilor pe mana utilizatorului, astfel incat sa nu existe risc de rupere accidentala;
• protectia chimica foarte buna, manusile fiind rezistente la numeroase substante chimice.
Manusile de nitril
In magazinele online specializate in comercializarea consumabilelor medicale vei gasi, de asemenea, o alta varianta de manusi de examinare si chirurgicale: manusile de nitril. Acestea sunt o optiune buna pentru persoanele alergice la latex, intrucat prezinta un grad foarte bun de elasticitate, comparabil cu cel al manusilor din latex. Trebuie sa stii ca manusile din nitril au o rezistenta mai buna decat a celor din latex la perforare, dar si o rezistenta chimica sporita. Singurul dezavantaj pe care acest tip de manusi il prezinta este faptul ca sunt mai putin flexibile.
Manusile din vinil
O alta varianta pe care o vei gasi in magazine este reprezentata de manusile din vinilin. Acestea sunt mai putin folosite, de regula in activitati de rutina, intrucat asigura o protectie mai redusa fata de celelalte tipuri de manusi prezentate anterior. Chiar daca sunt mai ieftine, acestea au numeroase neajusuri: nu sunt la fel de flexibile si rezistente, sensibilitatea tactica este limitata, la fel si rezistenta la perforare. Totusi, pentru situatiile in care riscurile nu sunt mari, pot fi utilizate si acestea fara probleme.
In magazinele de consumabile medicale vei gasi de celel mai multe ori si alte tipuri de manusi: din polietilena, manusi CPE si manusi TPE. Acestea nu sunt destinate uzului medical, fiind folosite in industria alimentara, in saloanele de cosmetica sau in gospodarie, la diferite treburi casnice.
Importanta folosirii manusilor in domeniul medical
Indiferent de tipul de manusi pentru care optezi, tine cont de faptul ca, pentru a preveni imbolnavirea personalului medical, dar si a impidica raspandirea infectiilor periculoase, este esentiala utilizarea acestora in orice procedura medicala. In plus, daca vrei sa faci o achizitie inteligenta, asigura-te ca alegi manusi de calitate, care sa ofere medicilor un simt tactil maximizat, rezistente la agenti chimici, perforare si multiple proceduri de sterilizare.
In general, consumabilele medicale si dispozitivele pe care le achizitionezi pentru clinica sau salonul tau medical trebuie sa fie cea mai buna varianta calitate/pret de la role cearceaf de unica folosinta la dispozitive sofisticate. Pentru buna functionare a clinicii si cresterea gradului de multumire a pacientilor este necesar sa-ti gasesti un partener de calitate care sa-ti furnizeze produse bune, rezistente, la preturi avantajoase.
Manusile chirurgicale si de examinare se numara printre lucrurile pe care le vei cumpara cel mai des, insa poti reduce costurile in mod considerabil daca optezi pentru achizitionarea unor manusi rezistente si durabile.

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE