0 Your Cart

​Tot ce trebuie sa stii cand cumperi un halat medical

22/04/2019
de către MKD Medicale

Tot ce trebuie sa stii cand cumperi un halat medical

Halatul medical este una dintre piesele de baza dintr-o unitate ce desfasara activitati in scop medical, indiferent de marimea acesteia. Acesta este necesar atat pentru personalul medical, cat si pentru pacienti si vizitatori Prin urmare, fiecare spital, policlinica sau cabinet medical trebuie pe langa celalalte echipamente medicale sa asigure si un stoc generos de halate.

Daca lucrezi in domeniul medical sau te ocupi cu gestionarea consumabilelor, probabil stii deja ca medicii si asistentele ajung sa poarte halatele de serviciu mai mult decat hainele de strada. Astfel, aceste piese sunt mult mai importante decat s-ar putea crede, iar calitatea lor trebuie sa fie primul criteriu in alegere. Halatele medicale sunt purtate vreme destul de indelungata si sunt supuse la spalari si dezinfectari repetate, asa ca trebuie sa fie foarte rezistente.

Cum alegi un halat medical de calitate

In magazinele online vei gasi numeroase modele de halate. Partea buna e ca ai de unde alege, insa partea mai putin neplacuta este ca avalansa aceasta de posibilitati te poate deruta, incat sa nu stii ce ar fi mai indicat sa cumperi. Cand achizitionezi halate medicale, dar si alte produse precum bonete medicale sau papuci, trebuie sa ai in vedere caracteristicile prezentate in continuare, pentru a investi intr-un produs durabil.

Modelulul halatului si culoarea

In principiu, alegerea unui model la piesele vestimentare este o chestiune care tine de gustul fiecaruia, insa vorbind despre un halat medical, este important sa fie si practic. Astfel, alege un model care sa fie dotat cu multe buzunare, la nivelul pieptului si soldurilor, incat medicii sau asistentele sa aiba mereu la indemana un pix, un carnetel sau alte obiecte necesare in munca lor. De asemenea, in spitale, policlinici si cabinet medicale este, de regula, destul de cald asa ca ar fi indicat sa alegi un model mai decoltat, care sa ofere confort in partea de sus a corpului. In ceea ce priveste alegerea lungimii, acest aspect este influentat de inaltimea persoanelor care il vor purta. Spre exempu, un halat lung va incomoda o persoana mai scunda.

Probabil stii deja ca majoritatea halatelor purtate de medici sunt de culoare alba. Exista insa si unitati medicale in care tot personalul are o uniforma medicala de o anumita culoare. Cele mai intalnite culori sunt albastru, verde sau nuante de mov si roz in cazul personalului de sex feminin. Partea buna la halatele de culori mai inchise este ca se intretin mult mai usor decat cele albe.

Marimea halatului

Desi ai putea fi tentat sa crezi ca e suficient daca achizitionezi marimi aproximative la halate, in realitate nu e deloc asa. Un halat mai strans pe corp nu permite miscarile in voie, insa daca este prea larg va incomoda persoana care il poarta. In plus, trebuie sa iei in calcul si faptul ca unele marimi ale diferitilor producatori nu corespund si sa analizezi cu mare atentie tabelul de corespondente al marimilor inainte de a comanda.

Materialul din care este fabricat

Materialul din care halatul este fabricat este foarte important, de acest aspect depinzand atat rezistenta halatului cat si gradul de confort pe care purtarea acestuia il ofera. Recomandarea cu privire la material este un amestec de fibre naturale si sintetice. Aceasta este combinatia idela pentru a rezista la spalari dese fara a se decolora. Dincolo de rezistenta, halatele vor fi si usor de intretinut si confortabile, reducand transpiratia excesiva.

Pretul halatului

In cazul in care vrei sa cumperi mai multe halate, pretul pe bucata este un element pe care trebuie sa il iei in calcul. Tine insa cont si de faptul ca, de cele mai multe ori, pretul reflecta calitatea materialelor, asa ca trebuie sa gasesti un echilibru. Nu e deloc avantajos pe termen lung sa cumperi cele mai ieftine halate, daca nu sunt de calitate, intrucat va fi nevoie sa le inlocuiesti mai devreme decat ai crede.

Desi halatele medicale se folosesc cu precadere in unitatile medicale, acestea nu sunt singurele locuri pentru care nu sunt necesare. De exemplu, astfel de halate sunt necesare si in saloanele de infrumusetare si clinicile SPA. Prin urmare, daca detii un salon de cosmetica si urmaresti sa cumperi accesorii frizerie coafor, de exemplu, nu uita sa achizitionezi si cateva halate pentru personalul din unitate.

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE