Tipuri de dezinfectanti optim de utilizat in industria alimentara

27/09/2024

Industria alimentara este una foarte sensibila, intrucat acesta este mediul in care sunt produse alimentele pe care urmeaza sa le consumati.
Pentru ca totul sa fie in regula, recomandat este ca proprietarii de restaurante, pub-uri, cantine, dar si cei care detin macelarii sau carmangerii ori alte locuri in care se gateste sa foloseasca dezinfectantii optimi, care sa fie creati special pentru aceasta industrie.
Daca va numarati printre antreprenorii care activeaza in industria alimentara, este recomandat sa stiti care sunt produsele pe care le puteti folosi, astfel incat sa nu aveti probleme si sa va puteti desfasura munca in parametri normali.
Din punct de vedere al clasificarii, dezinfectantii sunt impartiti in functie de scopul pentru care au fost creati.
Asadar, luati in considerare ca exista dezinfectanti universali, dezinfectanti de maini, dezinfectanti de toalete, dar si covoare dezinfectante.
Dezinfectanti universali pentru industria alimentara
Daca va doriti sa puteti curata mai multe zone cu aceeasi solutie, puteti sa utilizati dezinfectanti universali.
Astfel, puteti economisi timp si bani si, de asemenea, veti beneficia de acelasi nivel de curatenie peste tot, dar si de acelasi miros.
Dezinfectanti de maini
In situatia in care lucrati in industria alimentara, cu siguranta, stiti cat de important este ca mainile sa fie curatate in permanenta, pentru ca lucrati cu produse care urmeaza sa fie consumate de publicul larg.
De aceea, recomandat este sa aveti intotdeauna la indemana dezinfectanti de maini care sunt foarte usor de folosit si, totodata, eficienti.
Cei mai practici sunt cu pompita, pentru ca nu trebuie sa depuneti foarte mult efort pentru a avea cantitatea suficienta de dezinfectant in maini.
Dezinfectanti de toalete
Toatele sunt si ele extrem de importante, mai ales in industria alimentara.
Pentru a evita situatii neplacute, folositi in permanenta dezinfectanti de toalete cu ajutorul carora sa indepartati bacteriile de orice tip si, in acelasi timp, sa pastrati o atmosfera placuta si curata chiar si la baie.
Covoare dezinfectante
Covoarele dezinfectante au fost create cu scopul de a ajuta la curatarea pantofilor inainte de intrarea in zona care sunt procesate alimentele.
Datorita miilor de ventuze care exista in partea superioara a covoarelor, acestea sunt foarte practice.
Tot ce trebuie sa faceti este sa pasiti pe ele si, in doar cateva secunde, talpile va sunt curatate foarte bine.
Puteti gasi diferite tipuri de dimensiuni, astfel incat covoarele sa se plieze perfect in locurile in care doriti sa le amplasati.
Detergenti degresanti (gel)
Detergentii degresanti sunt complet indispensabili in industria alimentara, intrucat se folosesc in fabricile de prelucrare a carnii, in fabricile de lapte, in macelarii, in cantine, dar si in patiserii, locurile in care se spala navetele sau in panificatie.
Este vorba de degresanti si dezinfecanti care ajuta la curatarea foarte rapida a numeroase tipuri de suprafete, incepandd de la ciment si pana la faianta, gresie sau chiar marmura.
Detergentii degresanti sunt foarte bine acceptati de piele si sunt suficient de concentrati.
Detergenti degresanti cu aditivi dezinfectanti
Tot din categoria dezinfectantilor pe care ii puteti folosi in industria alimentara fac parte si detergentii degresanti cu aditivi dezinfectanti.
Puteti utiliza aceste produse in fabrici de prelucarea a carnii, in bucatariile restaurantelor, in fast food-uri, dar si in incinta cantinelor.
Pentru o utilizare eficienta, recomandat este sa adaugati un capac sau doua de solutie in apa calda, iar apoi sa spalati cu mopul sau cu o laveta moale, in functie de aria pe care o doriti curatata.
Avand in vedere ca acesti detergenti sunt biodegradibili, pot fi aruncati la final in reteaua de canalizare.
Lucrand in industria alimentara, trebuie sa va asigurati ca atat voi, cat si colegii cu care colaborati respectati normele de curatenie impuse pentru realizarea unor produse alimentare pe care oamenii sa le poata consuma linistiti, fara sa le fie teama ca s-ar putea infecta.
Curatarea mainilor, a spatiilor in care se lucreaza, a blaturilor pe care se taie carnea sau legumele, dar si toaletele – toate acestea sunt locuri pe care trebuie sa le luati in calcul si sa nu uitati niciodata ca bacteriile se transmit atat de usor, incat de cele mai multe ori nici nu va dati seama!

VA RECOMANDAM DEZINFECTANTI INDUSTRIA ALIMENTARA KLINTENSIV

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE