0 Your Cart

4 avantaje importante ale utilizarii unui umidificator

06/09/2019
de către MKD Medicale

1. 4 avantaje importante ale utilizarii unui umidificator
In timpul iernii, atunci cand folosesti diferite mijloace de incalzire, aerul din caminul personal ajunge sa fie foarte uscat si iti poate dauna atat tie, cat si familiei tale. Nu este exclus ca din cauza aerului uscat sa ajungi sa ai probleme cu pielea sau chiar infectii la nivelul tractului respirator. Pentru a evita aceste neplaceri, recomandat este sa folosesti un umidificator aer. Este vorba despre un dispozitiv care te ajuta sa beneficiezi un aer curat, la o capacitate normala.

In cazul in care iti doresti sa cumperi un umidificator, dar nu stii care sunt aspectele tehnice pe care sa le iei in considerare, dar nici care sunt avantajele unui astfel de dispozitiv, citeste randurile urmatoare pentru a te informa corect inainte de a face o investitie.

Criterii de achizitie pentru umidificator aer

Suprafata acoperita: pentru inceput, important este sa stii ca umidificatoarele sunt diferite in functie de suprafata pe care o acopera. Cele mai multe dintre modele folosesc vapori foarte fini, dar sarcina ta este sa te asiguri ca dispozitivul pe care il cumperi este suficient de eficient pentru toate incaperile din casa, indiferent cat de mari sau mici sunt acestea. Pentru a verifica suprafata pe care o acopera modelul pe care ti-l doresti, citeste detaliile tehnice de pe ambalaj.

Modele variate, in functie de tipurile de vapori eliberati: un alt element foarte important referitor la umidificatoare este tipul de vapori pe care il folosesc. De exemplu, poti achizitiona un model care functioneaza pe baza de vapori calzi sau un model cu vapori reci.
 Umidificatoarele cu vapori calzi fierb intai, urmand ca apoi sa elibereze vapori calzi in aer. In acest fel, temperatura din camera creste cu aproximativ 1-2 grade Celsius, ceea ce este foarte bine in timpul iernii. Ia in calcul si faptul ca modelele din aceasta categorie intai sterilizeaza apa prin fierbere, intrucat sunt prevazute cu filtre speciale;
 In ceea ce priveste umidificatoarele cu vapori reci, acestea functioneaza prin evaporare, prin ultrasonic sau cu rotor si folosesc un ventilator care sufla aer catre un fitil umed. Modelele ultrasonice folosesc un nebulizator cu vibratii, iar umidificatoarele cu rotor au capacitatea de a produce vapori cu ajutorul unui disc rotativ.

Umidificatorul trebuie sa fie usor de curatat: un avantaj considerabil referitor la umidificatoare este acela ca sunt usor de curatat. Pentru a te bucura in permanenta de rezultatele dorite, important este sa poti curata dispozitivul ori de cate ori este nevoie. Atunci cand umiditatea din aparat este prea mare, nu este exclus ca nivelul de bacterii sa creasca si, cu siguranta, nu iti doresti acest lucru. Inainte de a face o investitie, verifica sa vezi cat de usor se demonteaza modelul pe care ti-l doresti, dar si accesoriile cu care vine la pachet, accesorii care te ajuta sa il cureti.

Senzor de umiditate: Senzorul de umiditate reprezinta si el un alt avantaj de care vei beneficia atunci cand folosesti un umidificator. Practic, atunci cand aerul din incapere ajunge la nivelul de umiditate pe care tu il setezi, aparatul se inchide automat si nu mai trebuie sa-ti faci griji in aceasta privinta.

Modele pe care le poti lua in calcul atunci cand cauti un umidificator de calitate
Umidificator cu ultrasunete/ abur rece Laica
Cu jet reglabil de aer rece, umidificatorul iti ofera o vaporizare foarte fina si totodata de lunga durata. Este un aparat dotat cu tehnologie ultrasonica, eliminand astfel riscul de accidente. In ceea ce priveste emisia vaporilor, aceasta dureaza aproximativ 8-9 ore cu volumul reglat la intensitate medie. Capacitatea rezervorului este suficienta pentru utilizare indelungata: 1,8 liri, iar dispozitivul are incorporata inclusiv o lampa de veghe care se dovedeste a fi foarte practica noaptea. Mai mult, umidificatorul are un sertar special pentru dispersie de arome, iar rezervorul de apa este detasabil, ceea ce inseamna ca il vei putea curata foarte usor.

Umidificator cu ultrasunete cu abur rece
Un alt model de umidificator de calitate pe care il poti lua in considerare este cel care iti asigura o emisie de vapori pentru o perioada de 7-8 ore, datorita capacitatii rezervorului de 1,3 litri. Silentios si modern din punct de vedere al aspectului, umidificatorul este unul excelent pentru utilizare, mai ales daca locuiesti intr-un apartament. Prevazut cu o lampa de veghe foarte practica noaptea, modelul are 7 culori pe care le poti alterna. In acest fel, poti crea o atmosfera foarte placuta acasa, unde atat tu, cat si cei mici sa va simtiti excelent.

Alege sa te simti bine acasa si, in acelasi timp sa ai grija de sanatatea ta, dar si de a celor dragi, cu ajutorul unui umidificator de calitate. O investitie pe termen lung iti va transforma atmosfera din caminul personal intr-una foarte placuta!

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE