0 Your Cart

Variante de manusi eficiente pentru utilizare stomatologica

22/07/2019
de către MKD Medicale

Variante de manusi eficiente pentru utilizare stomatologica

In mod similar oricarui cabinet medical, si in cel stomatologic trebuie sa se pastreze un mediu steril, optim pentru interventiile care se realizeaza intr-un astfel de spatiu, in care scopul principal este tratarea si mentinerea sanatatii cavitatii orale. In acest scop, se utilizeaza de la boneta, la masca de protectie oro-nazala si halat, pana la ochelarii de protectie. Bineinteles, manusile de protectie pe care stomatologii si asistentii medicali le poarta in timpul interventiilor medicale, au un rol foarte important, pentru ca protejeaza impotriva transmiterii bacteriilor de la pacient la medic si invers.

Criterii esentiale pentru alegerea optima a manusilor utilizate de catre stomatologi

Manusile difera in ceea ce priveste materialul - nitril sau latex, de exemplu - culoare, marime. Este recomandata informarea cu privire la materialul manusilor, deoarece anumiti medici pot suferi de diverse alergii. Este important ca materialul din care sunt confectionate manusile sa fie de calitate, rezistente la rupere sau intepaturi. Desi in timpul unei interventii manusile de protectie nu se schimba pentru ca s-ar consuma timp pretios, este foarte important ca medicul stomatolog sa isi schimbe manusile cu o noua pereche in timpul interventiilor pe care le realizeaza de la un pacient la altul.

Un alt factor de care trebuie sa se tina cont la alegerea materialului din care sunt confectionate manusile, este simtul tactil, care nu trebuie redus deloc, in ideea in care stomatologul trebuie sa lucreze optim si corect - materialul nu trebuie sa il impiedice sa atinga corect zona inflamata sau sa detecteze sursa problemei cu care se confrunta pacientul sau.

Oferta de pe site-ul nostru va pune la dispozitie tipuri de manusi care difera in ceea ce priveste materialul, prin faptul ca sunt pudrate sau nepudrate, culoare sau aromele adaugate. Indiferent de modelul pe care il veti alege puteti avea certitudinea ca nu lipseste calitatea si ca sunt optim de utilizat in interventiile pe care le realizati.

Manusi stomatologice:

Manusi pudrate. Astfel de manusi au o textura fina si vor fi simplu de introdus pe maini. De asemenea, ofera o sensibilitate tactila eficienta. Se utilizeaza doar in timpul interventiilor chirurgicale in conditii pe deplin sterile si, prin faptul ca au un design anatomic impecabil, reduc oboseala resimtita de medici la nivelul mainilor, chiar si in conditiile in care interventiile chirurgicale dureaza cateva ore. Beneficiile pe care le veti avea odata cu achizitionarea unor manusi pudrate constau in confortul pe care mainile le vor avea. Alte avantaje ale utilizarii manusilor pudrate constau in faptul ca nu aluneca pe maini, nu ruleaza inapoi, sunt foarte rezistente si hipoalergenice;

Manusile nepudrate din nitril sunt utilizate cel mai des in cabinete stomatologice. Ofera dexteritate si un control excelent asupra instrumentelor stomatologice. Sunt realizate din latex si pot fi achizitionate in culori diferite, astfel incat sa se asorteze cu halatul medical pe care stomatologul il poarta.

- Manusi pentru utilizare stomatologica din latex. Fabricate din cauciuc natural manusile confectionate din latex sunt biodegradabile, elastice, foarte rezistente la rupere sau intepaturi. De asemenea, o caracteristica foarte importanta a acestora este protectia pe care o asigura intr-un cabinet stomatologic. Pana in momentul in care au fost depistate alergiile unor medici la acest material, manusile erau confectionate exclusiv din latex. Oferta de pe site-ul nostru va pune la dispozitie o diversitate de manusi din latex, in diverse culori, precum: roz, negru, bordeaux, galben, albastru, violet, alb.

- Manusi pentru utilizare stomatologica din nitril. Confectionate din cauciuc sintetic, manusile stomatologice din nitril reprezinta varianta perfecta de inlocuie a latexului, in cazul personalului medical alergic. Majoritatea medicilor apeleaza la acest tip de manusi, datorita faptului ca sunt rezistente la intepaturi si taieturi. Manusile de pe site-ul nostru ofera confort medicilor, dispunand de textura placuta la atingere.

In concluzie, manusile utilizate de catre medici stomatologi nu trebuie sa se aleaga la intamplare, ci tinandu-se cont de criterii esentiale, in functie de contextul in care se vor purta – pentru examinare sau in cadrul unor interventii chirugicale – si de alti factori mentionati anterior.

Comment-uri

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE