Test Rapid pentru Intolerante Alimentare FoodDetective
Test Rapid pentru Intolerante Alimentare FoodDetective
- Descoperă ce alimente îți provoacă disconfort, inflamație și blocaje în procesul de slăbire.
- Legătura dintre intoleranțele alimentare și greutatea corporală
- Reacțiile IgG determină inflamație cronică, dezechilibre hormonale, pofte crescute, retenție de apă și metabolism încetinit, toate influențând negativ scăderea în greutate.
Food Detective® – cum ajută în procesul de slăbire
- Eliminarea alimentelor reactive reduce inflamația, îmbunătățește digestia și echilibrul hormonal, permițând pierderea în greutate fără înfometare.
Inflamația tăcută provocată de alimente
- Atacul constant al sistemului imunitar asupra proteinelor reactive duce la eliberarea de citokine, încetinirea metabolismului și acumularea de grăsime viscerală.
Dieta de eliminare ghidată de Food Detective®
1. Elimină alimentele cu reacții puternice (3 luni)
2. Redu frecvența celor moderate
3. Monitorizează reacțiile slabe
4. Reintrodu alimentele treptat după 3 luni
Food Detective®- singurul test de tip Point-of-Care ce detectează reacția la 59 de alimente, inclusiv lactate, ouă, carne, peste, cereale, fructe, legume si nuci ,dintr-o singură picatură de sange, in doar 40 de minute.
Metoda de diagnostic ELISA este o metodă imunoenzimatică, utilizată pe scară largă pentru detectarea diferiților antigeni și anticorpi, precum și pentru studii epidemiologice. Această metodă măsoară anticorpii specifici IgG (imunoglobulină G) pe care organismul îi dezvoltă împotriva diferitelor alimente sau a componentelor acestora. A fost supusă numeroaselor studii științifice și a fost confirmată științific.
Singurul test care utilizează metoda de diagnostic ELIZA (Enzyme- Linked Immunosorbent Assay) dovedită, Food Detective este renumit pentru prezcizia si fiabilitatea sa in detectarea anticorpilor IgG.
- Anticorpii IgG la 59 de alimente sunt testați
- Procedură simplă și nedureroasă
- Rezultate valide și precise
- Durează doar 40 de minute
- Se face cu sânge proaspat recoltat, care nu a fost deteriorat din cauza întârzierii trimiterii sale la un laborator.
- Cost scăzut
- Schimbarea dietei poate începe imediat
Caracteristici tehnice:
- Test imunologic semicantitativ pentru determinarea anticorpilor IgG din sânge total, ser sau plasmă;
- Determină 59 de antigene alimentare din categoriile: lactate, ouă, pește, fructe de mare, fructe, condimente, cereale, carne, legume, nuci, semințe;
- Kitul conține toți reactivii necesari, tăvița de testare, instrucțiuni de utilizare;
- Controale interne: pozitiv și negativ, incluse;
- Rezultate disponibile în 40 de minute;
- Test CE-IVD.
Conținutul kitului:
- 2 x tampoane cu alcool; 2 x micropipete; 2 x lanțete; 2 x plasture;
- 1 x tăviță de reacție;
- 1 x soluție diluent probă; 1 x soluție reactiv de detecție;
- 1 x soluție dezvoltare culoare; 2 x soluție spălare;
- 1 x buletin interpretare rezultat;
- 1 x instrucțiuni de utilizare.
Tip de proba
Sange capilar integral -se utilizeaza imediat;
Ser/plasma-probele pot fi pastrate la 2-8°C inainte de utilizare pana la 14 zile de la recoltare;
Procedura de testare
Inainte de utilizare, aduceti componentele kitului la temperatura camerei.
Nu deschideti folia cu tavita de testare pana ce proba de sange nu a fost recoltata.
Utilizati pentru testare o zona cu chiuveta si apa curenta. Aruncati toate solutiile in chiuveta odata ce sunt folosite. Dupa realizarea testului clatiti chiuveta cu dezinfectant de uz casnic.
Pregatirea probei
Probele se ser/plasma trebuie aduse la 15-25°C.
Recoltarea probei de sange capilar
1. Spalati mainile cu apa calda deoarece ajuta la cresterea fluxului sanguin.
2. Alegeti degetul care trebuie intepat, curatati cu tamponul cu alcool furnizat in kit si lasati sa se usuce.
3. Scoateți capacul de protectie al lantetei.
4. Asezati capatul lantetei pe partea laterala a degetului.
5. Impingeti ferm lanteta, veti simiti o usoara intepatura.
6. Masati usor degetul in directia punctiei pentru a obtine o picatura de sange.
7. Atingeti varful micropipetei mentinandu-l orizontal pe tot parcursul procedurii.
- Nu strangeti bulbul micropipetei! Nu acoperiti orificiul de ventilare!
- Prin capilaritate micropipeta se va umple cu volumul de sange necesar.
- Daca nu se poate obtine o cantitate suficienta dintr-o picatura de sange, continuati sa recoltati pana se atinge volumul marcat (linia neagra).
Continuati cu etapa 8.
- Recoltarea probei - ser/plasma
- Pot fi folosite tuburi de recoltare cu heparina, citrat, EDTA sau ser (cu activator de coagulare)
- Trebuie evitate probele de sange hemolizate, icterice sau lipemice.
- Nu se folosesc probe biologice contaminate microbiologic, tratate termic sau care contin particule.
8. Scoateti capacul rosu al flaconului solutie A (diluantul de proba).
Sange capilar:
Distribuiti imediat proba de sange recoltata in flaconul solutiei A (observati imediat culoarea inchisa a solutiei prin adaugarea probei de sange).
Ser/plasma:
Pipetati 25 μL de proba in flaconul solutiei A.
9. Inchideti flaconul si agitati usor pentru a dispersa complet proba de sange.
10. Scoateti tavita de reactie din folie.
Goliti continutul flaconului A in tavita de reactie si agitati usor pentru a va asigura ca toate godeurile sunt acoperite. Eliminati bulele de aer.
11. Lasati tavita de reactie pentru 20 de minute la temperatura camerei, ferita de lumina directa a soarelui.
12. Goliti continutul in chiuveta.
13. Adaugati solutia D (solutie de spalare) in tavita de reactie astfel incat sa fie plina pana in partea superioara, agitati energic pentru cateva secunde; goliti continutul in chiuveta.
Repetati acest pas de spalare de 3 ori; scurgeti bine tot lichidul inainte de a trece la pasul urmator.
14. Adaugati solutia B (solutia de detectie) in tavita de reactie, si agitati usor asigurandu-va ca toate godeurile sunt complet acoperite. Eliminati bulele de aer.
15. Lasati tavita de reactie pentru 10 minute la temperatura camerei, ferita de lumina directa a soarelui.
16. Goliti continutul in chiuveta si reluati spalarea cu solutia D (solutia de spalare) - etapa 13.
17. Adaugati solutia C (reactivul de dezvoltare culoare) in tavita de reactie, asigutati-va ca toate godeurile sunt acoperite. Eliminati bulele de aer.
18. Asteptati 2 minute la temperatura camerei, feriti tavita de lumina directa a soarelui.
Spot-uri albastre/violet vor aparea acolo unde sunt prezente alimente reactive.
19. Goliti tavita de reactie si spalati cu solutie D. Goliti continutul in chiuveta.
Rezultatele testului pot fi inregistrate pe cardul de rezultate furnizat in kit sau pe formularul editabil in format pdf, daca il preferati in locul cardului.
Interpretarea rezultatelor
CONTROALE
- Controlul pozitiv (godeu 48) trebuie sa arate o culoare albastru/violet (ultimul godeu) pentru ca rezultatul sa fie valid.
- Controlul negativ (godeu 47) Ramane alb (nicio culoare) pentru ca rezultatul sa fie valid.
GODEURILE 1-46
Culoarea intensa indica o reactie pozitiva puternica
Eliminati aceste alimente din dieta timp de 3 luni
Culoarea de intensitate medie arata o reactie pozitiva moderata - Reduceti consumnul acestor alimente odata la 4 zile. Daca nu exista alte reactii puternice, eliminati alimentele cu reactivitate moderata timp de 3 luni.
Culoarea pala indica o reactie pozitiva slaba - Urmariti efectul consumului acestor alimente. Daca nu sunt prezente si alte reactii pozitive, eliminati aceste alimente timp de 3 luni.
Culoarea alba in concordanta cu controlul negativ arata o reactie negativa - Cu exceptia cazului in care pacientul este alergic la aceste alimente, acestea pot ramane in dieta ca de obicei.
Daca pacientul a reactionat la mai mult de 10 alimente, se recomanda evitarea celor 4-5 alimente pe care le consuma cel mai frecvent. Acest lucru va ajuta la implementarea modificarilor dietetice mai usor pe perioada in care va urma dieta de eliminare de 3 luni.
Alimentele “pozitive” ramase pot fi consumate cu moderatie, de ex. la fiecare 3-4 zile.
Deoarece sistemul digestiv poate juca un rol in dezvoltarea sensibilitatilor alimentare, pentru a profita la maximum de rezultatele testului, se recomanda ca pacientul sa solicite indrumari de la un profesionist din domeniul sanatatii.
1. Amestec de peste alb: eglefin, cod si cambula
2. Amestec de apa dulce: somon, pastrav
3. Amestec de crustacee: creveti, crab, homar si scoici
4. Ardei: rosu, verde, galben
5. Amestec de leguminoase: mazare, linte si fasole verde
6. Amestec de pepene galben: cantalup si pepene verde
Omega Diagnostics produce si comercializează testele FoodDetective®, ce testează anticorpii de tip IgG pentru determinarea sensibilității alimentare, ajutand la identificarea alimentelor problematice care cauzează simptome incomode si severe, cum ar fi: migrenele, sindromul intestinului iritabil si bolile inflamatorii intestinale.
Depozitare
A se pastra la 2-25°C, ferit de lumina directa a soarelui. Dupa deschidere, kitul trebuie utilizat in 30 de minute.
Vezi video:
Nici o postare găsită
Transport Gratuit la comenzile de peste 300 lei
Pentru comenzile cu valoare sub 300 lei se percepe o Taxa Fixa de Transport de 20 Lei
Nu lucram cu persoane fizice.
NU lucram cu Posta Romana








