0 Your Cart

Teste de urina cu 10 parametri

 Teste de urina cu 10 parametri, fig. 1

Clic pentru a mari

37.00 Lei
(44.03 Lei cu TVA)
Lipsa stoc

Noi (mkd-medicale.ro) vă vom adăuga adresa de e-mail într-o listă specială de corespondență pentru acest produs. Odată ce produsul este în stoc, veți primi automat un e-mail despre acesta și adresa dvs. de e-mail va fi eliminată din lista de corespondență a produsului.

Datele vor fi vizibile pentru unii membri ai personalului nostru. Dacă doriți să eliminați datele dvs. personale, trimiteți un e-mail la adresa vanzari@mkd-medicale.ro.

Dacă considerați că datele dvs. personale au fost utilizate în mod abuziv, aveți dreptul să depuneți o plângere la o autoritate de supraveghere . Suntem obligați, conform Regulamentului UE privind protecția generală a datelor, să vă informăm despre acest drept; nu intenționăm să folosim în mod greșit datele dvs.

1533 V

Test urina 10 parametri, diagnosticare infectii urinare - compatible BAYER, H50
Un kit contine 100 stripuri urinare intr-un recipient cu un deshidratant Doar pentru uz diagnostic in vitro Doar pentru uz de catre personal medical.
Poate detecta 10 parametri în urina umană: acid ascorbic, glucoză, bilirubină, keton, gracitate specifică, sânge, pH, proteine, urobilinogen, nitrit, leucocite.
Ghid de utilizare ușor de utilizat și ușor de înțeles.
Legenda colorată pentru o citire ușoară.
Compatibil cu mașinile de citit benzile de urină Bayer.
Produs conform ISO 13485: 2003 și marcajele europene
PRINCIPIUL DE TESTARE SI VALORI ASTEPTATE

Acid ascorbic:Acest test implica decolorarea reactivului Tillmann. Prezenta acidului ascorbic determina schimbarea culorii campului de testare din albastru-verde in portocaliu. Pacientii cu dieta adecvata pot excreta 2-10 mg/dL pe zi. Dupa ingestia unor mari cantitati de acid ascorbic, nivelul acesta poate creste aproape de 200mg/dL.

Glucoza: Acest test se bazeaza pe o reactie enzimatica intre glucoza si oxidaza, peroxidaza si cromogen. Glucoza este oxidata pentru a produce acid gluconic si hidrogen peroxidat in prezenta oxidazei. Hidrogenul peroxidat reactioneaza cu iodura de potasiu cromogena in prezenta peroxidazei. Masura in care cromogenulest oxidat determina producerea culorii, variind intre verde si maro. Glucoza nu ar trebui sa fie prezenta in urina normala. Mici cantitati de glucoza pot fi totusi excretate de rinichi. 3 Concentratii de glucoza urinara scazutepana la 100mg/dL, pot fi considerate anormale daca rezultatele se repeta.

Bilirubina:Acest test se bazeaza pe reactia de azo-cuplare a bilirubinei cu dicloralanilina diazotata intrun mediu puternic acid. Nivele variate de bilirubina vor produce o culoare roz-cafeniu-rosiatica proportional cu concentratia bilirubinei in urina. In urina normala, bilirubina nu este detectata nici prin cele mai sensibile metode de testare. Urme de bilirubina in urina trebuie investigate amanuntit. Rezultate atipice (culoridiferite fata de blocurile de culoare pozitive sau negative din tabelul de culori) pot indica prezenta pigmentilor biliari derivati din bilirubina in proba de urina, si pot masca reactia cu bilirubina.

Cetone: Acest test se bazeaza pe reactia cetonelor cu nitroprusiatul sodic si acidul aceto-acetic pentru a produce o schimbare a culorii variind intre roz deschis pentru rezultate negative si roz inchis sau mov pentru un rezultat pozitiv. Cetonele sunt normal absente din urina. Nivele detectabile de cetone pot sa apara in urina in conditii de stres precum post, sarcina si exercitii fizice sustinute. 4-6 In diete care infometeaza, sau in alte situatii anormale ale metabolismului carbohidratilor, cetonele apar in urina in concentratii excesiv de mari inainte ca nivele cetonelor serice sa creasca.7

Densitate: Acest test se bazeaza pe schimbarea aparenta a pKaa unor anumiti polielectroliti pretratati in relatie cu concentratia ionica. In prezenta unui indicator, variatiile de culoare de la albastru-verde inchis in urina cu o concentratie ionica scazuta pana la galben-verde in urina cu o concentratie ionica crescuta. Urina colectata aleator poate avea o densitate variata intre 1.003 si 1.035. Urina de 24 de ore a adultilor sanatosi cu dieta normala si cu un aport lichidian normal vor avea o densitate intre 1.016– 1.022.8 In cazul afectarii renale severe, densitatea este fixata la 1.010, valoarea filtratului glomerular.

Sange: Acest test se bazeaza pe activitatea peroxidase-like a hemoglobinei care catalizeazareactia intre dihidroperoxid diizopropilbenzen si 3,3’,5,5’ tetrametilbenzidina. Culoarea rezultata variaza intre portocaliu si verde-albastru inchis. Orice pete verzi sau aparitita culorii verzi in zona de reactie in 60 de secunde este semnificativa si trebuie investigata amanuntit. Sangele este des intalnit, dar nu invariabil, in urina femeilor la menstruatie. Semnificatia unei urme fine in citire variaza intre pacienti si e necesara investigarea clinica a acestor probe.

pH:Acest test se bazeaza pe un sistem cu dublu indicator care ofera o variatie larga acoperind intreaga arie de pH urinar. Culorile variaza intre portocaliu, galben si verde-albastru. Variatia asteptata ale probelor de urina normala a nou-nascutilor este pH 5-7.9 Variatii asteptate pentru alte probe de urina normala este pH intre 4,5-8, cu un rezultat mediu de pH 6.

Proteine: Aceasta reactie se bazeaza pe fenomenul cunoscut ca “protein error” a indicatorilor de pH atunci cand un indicator care e puternic tamponat va modifica culoarea in prezenta proteinelor (anioni) in timp ce indicatorul elibereaza ioni de hidrogen proteinelor. La un pH constant , dezvoltarea oricarei nuante de verde se datoreaza prezentei proteinelor. Variatia de culori este intre galben si galben-verde pentru rezultate negative si intre verde si verde-albastru pentru rezultate pozitive. 1-14 mg/dL de proteine pot fi excretate de rinichi in conditii normale.10 Orice alt rezultat cu exceptia prezentei urmelor fine indica proteinurie semnificativa. Judecata clinica este necesara pentru a evalua semnificatia acestui rezultat.

Urobilinogen: Acest test se bazeaza pe o reactie Ehrlich modificata intre p-dietilaminobenzaldehida si urobilinogen in mediu puternic acid pentru a produce o culoare roz. Urobilinogenul este unul dintre componentele majore produs din sinteza hem-ului si e prezent in mod normal in urina. Valorile asteptate pentru urina normala pentru acest test sunt 0,2-1,0 mg/dL (3,5-17µmol/L).8 Un rezultat de 2,0 mg/dL (35µmol/L ) poate avea semnificatie clinica si pacientul trebuie investigat amanuntit.

Nitriti:Acest test se bazeaza pe conversia nitratului la nitrit prin actiunea bacteriilor Gram negative in urina. Intr-un mediu acid, nitritul urinar reactioneaza cu acidul p-arsanilic pentru a forma un compus diazoniu. Acesta se cupleaza cu 1 N-(1-naftil)-etilendiamina pentru a produce o culoare roz. Nitritul nu e detectabil in urina normala.9 Zona de nitriti poate fi pozitiva in anumite infectii, depinzand de timpul in care stagneaza in vezica urinara inainte de eliminare pentru colectare. Refacerea cazurilor pozitive cu nitriti variaza intre 40% in cazurile in care stagnarea in vezica a fost de scurta durata, pana la aproximativ 80% in cazurile in care stagnarea in vezica a fost decel putin 4 ore.

Leucocite: Acest test descopera prezenta granulocit-esterazelor. Esterazele cliveaza un derivat esteric aminoacid pirazol pentru a elibera derivatul hidroxi-pirazol. Acesta reactioneaza cu sarea de diazoniu pentru a produce o culoare intre bej-roz si mov. Probele normale de urina ofera de obicei rezultate negative. Urme fine pun probleme semnificatiei clinice. Cand apar rezultate ale urmelor fine, este recomandata retestarea folosind o proba noua a aceluiasi pacient. Rezultate repetate pentru urme fine sau rezultate pozitive au semnificatie clinica.

REACTIVI SI CARACTERISTICI DE PERFORMANTA

Bazat pe greutatea uscata la momentul impregnarii, concentratiile oferite pot varia conform tolerantei producatorilor. Urmatorul tabel de mai jos indica timpul de citire si caracteristicile de performanta pentru fiecare parametru.

Caracteristicile de performanta ale stripurilor de urina au fost determinate in laborator si prin teste clinice. Parametrii importanti pentru utilizator sunt sensibilitate, specificitate, acuratete si precizie.

In general, acest test a fost dezvoltat pentru a fi specific pentru parametrii masurati cu exceptia interferentelor oferite. Va rugam sa verificati capitolul LIMITE din prospect.

Interpretarea vizuala a rezultatelor testului este dependenta de cativa factori: variabilitatea de perceptie a culorii, prezenta sau absenta factorilor de inhibitie si conditiile de iluminare la momentul citirii. Fiecarui bloc de culoare ii corespunde un interval de concentratii.

Reactiv Timpul de citire Compozitie Descriere Acid Ascorbic (ASC) 30 secunde 2,6-diclorfenolindofenol; solutietampon si componente non-reactive Detecteaza concentratii de acid ascorbic scazute pana la 510mg/dL (0,28-0,56 mmol/L) Glucoza (GLU) 30 secunde Glucoz-oxidaza; peroxidaza; iodura de potasiu; solutie tampon; componente nonreactive Detecteaza glucoza la concentratii scazute pana la 50-100mg/dL (2,5-5 mmol/L) Bilirubina (BIL) 30 secunde Sare de diazoniu 2,4dicloranilina; solutie tampon; componente non-reactive Detecteaza concentratii scazute de bilirubina pana la 0,4-1,0 mg/dL (6,8-17µmol/L) Cetone (KET) 40 secunde Nitroprusiat de sodiu; solutie tampon; Detecteaza concentratii scazute de acid acetoacetic pana la 2,5-5 mg/dL (0,25-0,05 mmol/L) Densitate (SG) 45 secunde Indicator albastru bromtimol; solutie tampon; componente non-reactive;poli(metil vinil eter/maleic anhidrida); hidroxid de sodiu Detecteaza densitatea urinara intre 1.000 si 1.030. Rezultatele se coreleaza cu valorile obtinute prin metoda indicelui refractar cu o variatie ±0.005. Sange (BLO) 60 secunde 3,3’,5,5’tetrametilbenzidina(TMB); dihidroperoxid de diizopropilbenzen; solutie tampon; componente nonreactive Detecteaza concentratii scazute de hemoglobina pana la 0.018-0.060 mg/dL sau 5-10 eritrocite/µL in probele de urina cu o concentratie de acid ascorbic sub 50,mg/dL pH 60 secunde Sare sodica de metil rosu; albastru de bromtimol; componente non-reactive Permite diferentierea cantitativa a valorilor pH-ului in limita 5-9. Proteine (PRO) 60 secunde Albastru de tetrabromofenol; solutie tampon;componente non-reactive Detecteaza concentratii scazute de albumina pana la 7,5-15 mg/dL (0,075-0,15 g/L) Urobilinogen (URO) 60 secunde p-dietilaminobenzaldehida; solutie tampon; componente non-reactive Detecteaza concentratii scazute de urobilinogen pana la 0,2-1,0 mg/dL (3,5-17µmol/L) Nitriti (NIT) 60 secunde Acid p-arsanilic; 95,5% w/w; componente non-reactive; Detecteaza concentratii scazute de nitrit de sodiu pana la0,05-0,1 mg/dL in urina cu densitate scazuta si o concentratie de acid ascorbic dub30 mg/dL Leucocite (LEU) 120 secunde Ester derivat pirol aminoacid; sare de diazoniu; solutie tampon; componente nonreactive Detecteaza un numar scazut de leucocite pana la 9-15 leucocite/µL de urina.

PRECAUTII

 Doar pentru uz diagnostic in vitro. Nufolositi dupa data expirarii.  Stripul trebuie sa ramana in recipientul inchis pana la folosire  Nu atingeti zonele de reactiv de pe strip.  Aruncati orice strip decolorat care poate fi deteriorat.  Toate probele trebuie considerate ca potential hazard sitrebuie manevrate ca agenti infectiosi.  Testul folosit trebuie aruncat in conformitate cu reglementarile locale.

DEPOZITARE SI STABILITATE

Depozitati in recipientul inchis fie la temperatura camerei sau refrigerati (2-30oC). Tineti departe de lumina solara directa. Stripul de testare este stabil pana la data de expirare inscrisa pe eticheta recipientului.Nu indepartati deshidratantul. Indepartatistripuri doar in masura in care le folositi imediat. Puneti capacul recipientului si inchideti ferm. A NU SE INGHETA. Nu folositi dupa data expirarii. Nota: Dupa deschiderea recipientului stripurile sunt stabile pana la 3 luni. Stabilitatea poate sa scada in conditii de umiditate.

PREGATIREA SI DEPOZITAREA PROBEI

O proba de urina trebuie recoltata intr-un recipient uscat si curat, si trebuie testata cat mai curand posibil. Nu centrifugati. Nu utilizati conservanti urinari. Daca testarea nu se poate realiza in interval de o ora de la recoltare, congelati proba imediat, iar inainte de testare trebuie adusa latemperatura camerei. Depozitarea prelungita a urinei la temperatura camerei poate favoriza proliferarea microbiana ceea ce modifica si pH-ul probei. O deviere a pH-ului alcalin poate cauza rezultate fals pozitive in regiunea de testare a proteinelor. Contaminarea probei de urina cu produse de curatat pielea continand clorhexidina poate afecta rezultatele testarii proteinuriei (si mai putin, densitatea si bilirubina).

MATERIALE

Materiale prevazute: Strip-uri; Prospect;

Materiale necesare dar neprevazute in acest kit: Recipient special pentru recoltare; Cronometru;

PROCEDURA METODEI

Permiteti strip-urilor, probei de urina, si/sau controalelor sa ajunga la temperatura camerei (15-300C) inainte de testare.

1. Indepartati strip-ul din tubul inchis si utilizati-l cat mai curand posibil. Inchideti imediat tubul dupa indepartarea numarului necesar de strip-uri. Introduceti strip-ul in urina proaspata, bine amestecata astfel incat zonele specifice de pe strip continand reactivi sa intre in contact complet cu proba, si apoi indepartati imediat strip-ul pentru a evita dizolvarea reactivilor.

2. In timpul retragerii strip-ului din urina, presati marginea acestuia pe peretele recipientului urinar pentru a indeparta excesul de urina. Tineti stripul in pozitie orizontala si puneti marginea acestuia in contact cu un material absorbant (ex. un servetel de hartie) pentru a evita amestecul substantelor din zonele adiacente de reactivi si/sau murdarirea mainilor cu urina.

3. Comparati zonele de reactivi cu coloanele corespunzatoare reprezentate pe eticheta tubului, la timpurile specificate. Tineti strip-ul aproape de coloanele colorate si potriviti-le cu grija.

Nota: Rezultatele pot fi citite si la maxim 2 minute dupa timpii specificati.

Figura 1

INTERPRETAREA REZULTATELOR

Rezultatele sunt obtinute prin comparatia directa a coloanelor colorate imprimate pe eticheta tubului. Coloanele colorate reprezinta valori nominale; valorile actuale variaza foarte putin fata de valorile nominale. In cazul rezultatelor neasteptate sau dubitabile, este recomandata efectuarea urmatorilor pasi: asigurati-va ca strip-urile utilizate au data de expirare inscrisa pe eticheta inca valabila, comparati rezultatele folosind controale negative si pozitive, si repetati testul folosind un strip nou. Daca persista problema, incetati imediat utilizarea strip-urilor respective, si contactati distribuitorul dumneavoastra local.

CONTROLUL CALITATII

Pentru cele mai bune rezultate, performanta reactivilor de pe strip-uri trebuie confirmata prin testare cu probe cunoscute sau controale pozitive si negative sau oricand deschideti un recipient nou dintr-un lot nou. Fiecare laborator trebuie sa isi fixeze propriile standarde pentru performanta.

LIMITE

Nota : strip-urile urinare pot fi afectate de substante care determina culoarea anormala a urinii precum medicamente care contin coloranti azotati (ex:Pyridium®, Azo Gantrisin®, Azo Gantanol®), nitrofurantoin (Microdantin®, Furadantin®), si riboflavina. Dezvoltarea culorii pe test poate fi mascata sau o reactie de culoare se poate produce ducand astfel la interpretarea falsa a rezultatelor.

Acidul ascorbic:nu se cunoaste nicio interferenta.

Glucoza: zona de reactie nu reactioneaza cu lactoza, galactoza, fructoza sau alte substante metabolice, nici cu metaboliti reducatori sau medicamente (ex. Salicilati si acid nalidixic). Sensibilitatea poate sa scada in probe cu o densitate crescuta (>1.025) si cu concentratia acidului ascorbic (≥25mg/dL). Nivele crescute de cetone≥100mg/dL pot da rezultate fals negative pentru probele cu o concentratie scazuta de glucoza (50-100mg/dL).

Bilirubina: bilirubina este absenta din urina normala, astfel ca orice rezultat pozitiv , chiar si urme fine, indica un substrat patologic si necesita investigare amanuntita. Reactiile pot avea loc in urina care contine concentratii crescute de clorpromazina sau rifampen care pot fi confundate cu un test pozitiv la bilirubina.9 Prezenta pigmentilor biliari derivati din bila poate masca reactia bilirubinei. Acest fenomen este caracterizat prin dezvoltarea unei culori pe zona de testare care nu se coreleaza cu cele de pe tabel. Concentratii crescute de acid ascorbic pot sa scada sensibilitatea.

Cetone: testul nu reactioneaza cu acetona sau-hidroxibutirat.8 Probele de urina inalt pigmentate, su alte substante cu grupari sulfhidril pot da reactii pozitive, dar pana la urme fine (+/-).9

Densitate: cetoacidoza sau concentratia proteinelor urinare mai mare de 300mg/dL pot creste rezultatul. Aceasta nu este afectata de componentii non-ionici urinari precum glucoza. Daca pH-ul urinar este 7 sau mai mare, adaugati 0.005 densitatii citite pe tabelul de culoare.

Sange: Aparitia culorii albastru uniform indica prezenta mioglobinei, hemoglobinei sau a eritrocitelor hemolizate.8 Puncte albastre diseminate sau compactate indica prezenta eritrocitelor intacte. Pentru a imbunatati acuratetea, sunt oferite scale de culori diferite pentru hemoglobina si eritrocite. Rezultate pozitive pentru acest test sunt frecvent intalnite la probele femeilor la menstruatie. S-a demonstrat ca urina cu pH crescut scade sensibilitatea , in timp ce concentratii medii sau crescute de acid ascorbic pot inhiba formarea culorii. Peroxidaza microbiana, asociata cu infectia tractului urinar poate da o reactie fals pozitiva. Testul este usor mai sensibil la prezenta hemoglobinei si mioglobinei in raport cu eritrocitele intacte.

pH: Daca nu se respecta procedura si pe strip mai ramane urina in exces , poate declansa fenomenul de “runover”, in care tamponul acid din reactivul pentru detectia proteinelor va ajunge in aria de detectie a pH-ului, determinand un pH artificial scazut. Interpretarea rezultatului pH-ului nu este afectata de variatii in concentratia tamponului urinar.

Proteine: aparitia culorii verzi indica prezenta proteinelor in urina. Acest test este inalt sensibil pentru albumina, si mai putin sensibil pentru hemoglobina, globina, mucoproteine.8 Un rezultat negativ nu exclude prezenta acestora. Rezultate fals pozitive pot sa apara in urina puternic tamponata sau alcalina. Contaminarea probelor urinare cu compusi cuaternari de amoniu sau produse de curatare a pielii continand clorhexidina produc rezultate fals pozitive.8 Probele urinare cu densitate crescuta pot da rezultate fals negative.

Urobilinogen: Toate rezultatele cu o concentratie mai mica de 1mg/dL de urobilinogen trebuie interpretate ca si valori normale. Un rezultat negativ nu exclude prezenta acestuia din urina. Zona de reactiv poate reactiona cu substante de interferenta cunoscute ca reactioneaza cu reactivul Ehrilch precum acidul p-aminosalicilic sau sulfonamide.9 Rezultate fals negative pot sa apara daca este prezent formalin. Acest test nu poate fi folosit pentru a detecta porfobilinogen

Nitriti:Testul estespecific pentru nitriti si nu va reactiona cu orice alta substanta excretata normal in urina. Orice variatie a culorii de la roz uniform si pana la rosu trebuie interpretata ca si rezultat pozitiv, sugerand prezenta nitritilor in urina. Intensitatea culorii nu este proportionala cu numarul de bacterii prezente in proba. Punctele roz sau marginile roz nu trebuie interpretate ca rezultate pozitive. Comparatia zonei cu reactiv cu un fundal alb poate ajuta la detectarea nivelelor scazute de nitrit, care pot fi neobservate. Acidul ascorbic peste 30 mg/dLpoate cauza rezultate fals negative ale urinei care contine mai putin de 0.05 mg/dLioni de nitriti. Sensibilitatea acestui test este redusa in cazul probelor de urina puternic tamponata alcalin sau a celor cu densitate mare. Un rezultat negativ nu exclude niciodata posibilitatea bacteriuriei. Rezultatele negative pot aparea in infectiile de tract urinar cauzate de microorganisme care nu contin reductaza pentru a converti nitratul la nitrit; In cazul in care urina nu a stagnat suficient timp in vezica urinara (cel putin 4 ore) pentru reducerea nitratului la nitrit; Atunci cand pacientul a primit antibioterapie sau cand dieta cu nitrati este absenta.

Leucocite: Rezultatele trebuie citite intre 60-120 secunde pentru a permite dezvoltarea completa a culorii. Intensitatea culorii care se dezvolta este direct proportionala cu numarul de leucocite prezente in proba de urina. Densitatea sau nivelul crescut de glucoza urinara (≥2.000 mg/dL) pot determina o reducere provocata (artificiala) a rezultatelor testului. Prezenta cefalexin, cefalotin, sau concentratiile mari de acid oxalic pot, de asemenea , cauza o reducere artificiala a rezultatului. Tetraciclina poata sa scada reactivitatea, iar nivelele crescute de droguri pot determina o reactie fals negativa. Nivelul mare de proteine urinare poate diminua intensitatea reactiei de culoare. Acest test nu reactioneaza cu eritrocitele sau cu bacteriile prezente in urina.

Nici o postare găsită

SCRIE O RECENZIE

Transport Gratuit la comenzile de peste 200 lei
Pentru comenzile cu valoare sub 200 lei se percepe o Taxa Fixa de Transport de 20 Lei
Nu lucram cu persoane fizice.

NU lucram cu Posta Romana

Livrare
Plata
Alte beneficii

Retur fara problemePoti returna produsul in termen de 14 zile

Oferte specialeAi saptamanal reduceri si oferte speciale

Diferite metode de plataAi diferite metode de plata."

Peste 20.000 clienti multumitiSuntem mandri sa avem peste 20.000 de clienti multumiti!

Livrare

Livram in toata tara

Transport

Costuri avantajoase de transport

Retur

Poti returna produsele fara explicatii

MKD-Medicale specializat in importul si comercializarea de consumabile medicale , instrumente medicale, articole din hartie pentru sistemul industrial (prosoape de hartie, role medicale), articole  de unica folosinta , consumabile saloane de infrumusetare, uniforme de lucru, detergenti si dezinfectanti, aparatura medicala.
Produse:
- articole din hartie: role medicale (role cearceaf hartie), role prosop hartie, prosoape de hartie pliate, hartie igienica, role industriale
- articole de unica folosinta: manusi de examinare latex, manusi de vinil, manusi de menaj, halate de laborator, halate de protectie, masti chirurgicale, bonete bufante, botosi de unica folosinta, manusi chirurgicale, sorturi, acoperitori maneci …;
- consumabile pentru SPA: chiloti de unica folosinta, cearceafuri de unica folosinta, cearceaf parargil, folie pentru impachetari, huse de pat, papuci de unica folosinta, kimonouri de unica folosinta, bentite, ceara epilat
- consumabile medicale: seringi de unica folosinta, ace seringa, plasturi, cutii deseuri medicale, manusi chirurgicale, branule, perfuzoare, lame de bisturiu, apasatoare de limba, leucoplast, sisteme de recoltare, …
- instrumente medicale: instrumente chirurgie, instrumentar de uz veterinar, instrumente medicale pentru obstretica-ginecologie, instrumente ORL...etc
- dezinfectanti medicali: dezinfectanti suprafete, dezinfectanti si sterilizanti la rece de instrumentar, sapun si dezinfectant pentru maini si tegumente.